İşitme engellinin darbedildiği iddiası - MUĞLA

- Darp izlerinden görüntü - Malik Ejder Say'ın konuşması - Müzik festivalinde güvenlik görevlileri ve polisler tarafından darbedildiğini öne süren işitme engellii, suç duyurusunda bulunduMUĞLA (AA) - Muğla 'nın Dalaman ilçesinde müzik festivalinde güvenlik görevlileri ve polisler tarafından darbedildiğini iddia eden işitme engelli bir kişi, suç duyurusunda bulundu.Kayacık sahilindeki müzik festivaline giden yüzde 60 işitme kaybı bulunan Malik Ejder Say (36) ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Say, festival alanından çıkarılmak istendiğini ve buna direndiği için güvenlik görevlileriyle polisler tarafından darp edildiğini ileri sürdü.Fethiye Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan Say, savcılığa giderek kendisini darbedenlerden şikayetçi oldu.Say, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalde sahnenin önündeki bariyerlerden düştükten sonra güvenlik görevlileriyle arasında tartışma yaşandığını söyledi.

Düştükten sonra engelli olduğunu belirtmesine rağmen zorla dışarıya çıkardıklarını belirten Say, "Polise söylemek istiyorum dediğimde bana, 'Burada polisin yetkisi yok' dedi.
Diğer güvenlik arkadaşlarını çağırdı ve konsere giriş hakkım olan konser bilekliğimi kestiler. Tekrar konser alanına girmek istediğimde polisler ters kelepçe taktı. Yere yatırıp darbettiler. Götürüldüğüm polis merkezinde Kabahatler Kanunundan 124 lira ceza kesildi." diye konuştu.

Müzik Festivali İşitme Engelli Polis Merkezi Festival Suç Duyurusu 

7 Ağustos 2018 Salı günü yayınlandı