İşitme engellilere Kur'an öğretecekler - KIRKLARELİ

- Kurstan genel ve detay görüntüler - Müftü Hüseyin Demirtaş'ın konuşmasıİşitme engellilere Kur'an öğretecekler - Kırklareli 'nde Kur'an kursu öğreticileri ve imamlar, işitme engellilere Kur'an ve din eğitimi verebilmek için işaret dili kursuna gidiyorKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli 'nde işitme engellilere, Kur'an ve din eğitimi verebilmek için Kur'an kursu öğreticileri ve imamlar işaret dili öğreniyor.İl Müftlüğü'nde çalışan 11 din görevlisi, işitme engellilerin din hizmetine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde açılan işaret dili kursuna katıldı.
Sungurbey Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kursta, din görevlilerine işaret dili temel eğitimi veriliyor.Müftü Hüseyin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, işaret dili kursuna önem verdiğini belirtti.
Kentte yaklaşık 6 bin işitme engelli bireylerin olduğunu ifade eden Demirtaş, din görevlilerinin engelli vatandaşlara da etkin bir şekilde din hizmeti verebilmesi için kursun düzenlendiğini söyledi.

İşaret dilinin, Kur'an - ı Kerim'de de ayrı bir önemi bulunduğunu aktaran Demirtaş, ''Tüm toplum kesimlerine ayırt etmeden dini konularda rehberlik yapmak durumundayız. Toplumumuzda yüzde 10 civarında bir engelli kesimi var. Bunların hepsine bizim ulaşmamız gerekiyor. Son dönemde dini konuları öğrenmeye yönelik büyük bir iştirak olduğunu görüyoruz. Geçen yıla göre, Kur'an kurslarına ilgi ve alaka arttı. Fakat engellilere yönelik kurslarımız yoktu. Çünkü engellilere öğretecek öğreticimiz yoktu. Bu yıl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, işaret dili konusunda vatandaşımıza bilgi verecek öğreticiler yetiştiriyoruz.'' diye konuştu.
Demirtaş, Lüleburgaz ilçesinde de kurs açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
İşaret Dili İşitme Engelli Din Eğitimi Engelli Vatandaş İşitme Engelliler 

16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı