Irkçı Yunan milletvekiline bayraklı tepki

- STK temsilcilerinin karda yürüyüşü
İnisiyatif Yıldızlı Milletvekili Ay Yıldız Türk Bayrağı 

- - Türk bayrağı açılması
- - dev türk bayrağı ile karda yürüme
- - slogan atılması
- - Türk bayrağının asılması
- - istiklal marşının okunması
- - Genel detaylar
- - Murat Çaldır Röp.
- - Haşim Özdemir Röp.

( MUŞ ) MUŞ

- Muş Kardeşlik Platformuna üye Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ve Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına tepki gösterdi. Muş’ta Kardeşlik Platformu organizesi ile bir araya gelen STK temsilcileri, Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos'ın Türk Bayrağına yaptığı hakareti protesto etti. Üyeler, ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile karla kaplı yoldan Kale Parkına yürüyerek çıktı. Burada 6 metre genişlik ve 9 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı açan üyeler, ırkçı Milletvekili Loannis Lagos'a tepki göstererek ‘bayrağa uzanan eller kırılsın’ sloganı attı. Kara bata, çıka ilerleyen üyeler, kenti kuşbakışı gören kale surunun üst bölümüne dev Türk Bayrağı’nı asarak İstiklal Marşı okudu. Muş’ta Kardeşlik Platformu adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Murat Çaldır, faaliyetin ananın teması Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos'a tepki için bir araya geldiklerini söyledi.

Türk Bayrağı’na karşı saygısızlık yapıldığını ifade eden Çaldır, “Bize göre palyaço kılıklı milletvekilinin bayrağımıza karşı yapmış olduğu saygısızlığı, hadsizliği burada bayrakseverlerle, çocuklarımızla, gençlerimizle eksi 20-25 derecelik soğuk havada kınıyoruz. Bayrak bir ülkenin sembolüdür. Örf, adetimizin bize vermiş olduğu muhabbetten, saygıdan dolayı biz, onların bayrağını yırtmıyoruz, yakmıyoruz, ayaklar altına almıyoruz. Çünkü bayrak bir ulusun simgesidir ve en kıymetli, en namusudur. En şerefli bayrakta ay yıldızlı bayrağımızdır. Bayrağımız, şehitlerimizin kanıyla bize namus edilmiş. Bayrağımıza saygısız, hadsizce yapılan her türlü saldırının karşısında olacağımızı burada sivil inisiyatif olarak, çocuklar, gençler ve yaşlılar olarak vurgulamak istiyoruz. Bu soğuk havada bayrağımızı bir metre karın içerisinde yürüyerek açıyoruz. Kuzey Kıbrıs’ta bayrağımızı direkten indirmeye kalkan bir hadsize ordumuz gereken cevabı güzel bir şekilde verdi diye düşünüyoruz. Türkiye büyük bir devlettir, büyük bir ülkedir. Bayrağına, vatanına, namusuna sahip çıkmasını 7’den 70’e her kesimin bildiği ve bileceğini herkese yansıtabilecek kapasiteye, güce sahip olduğunu da o hadsizlere biz burada sivil inisiyatif olarak bildiriyoruz.” dedi.
Haşim Özdemir ise bayrağın bir ulusun namusu ve şerefi olduğunu ifade etti.
Türk Bayrağı’na gösterilen saldırıyı kınadığını aktaran Özdemir, “Onursuz insanlar bir ülkenin, bir bayrağının onurunu, şerefini bilemez. Haddi değil, haddi olamaz. Biz Osmanlı torunlarıyız. 600 sene dünyaya hükmetmişiz. Biz tepkimizi bu şekilde gösteriyoruz. Tekrar vurguluyorum; bir bayrak, bir ulusun onuru ve şerefidir, onursuz ve şerefsiz olanlar bunu bilemez maalesef.” diye konuştu.

2 Şubat 2020 Pazar günü yayınlandı