İranlı şampiyon baba ve kızı Türkiye için dövüşmek istiyor

İranlı Abbas Zandi ve kızı Kordestan’ın evlerinde Kung-Fu çalışmasından detaylar
Altın Madalya Savunma Sporu Şampiyon Hapis Cezası Dünya Şampiyonu 

-Abbas Zandi’nin konuşması
-Kordestan Zandi’nin konuşması
-Parktaki çalışmasından detay
-Turnuvadan altın madalya ile çekilmiş fotoğraf

( MANİSA -ÖZEL)- Evlerinin odasını spor salonu gibi kullandılar- 3 yıl önce ailesini de alarak Türkiye’ye göç eden yazar ve aynı zamanda Kung-Fu antrenörü İranlı Abbas Zandi, parklarda ve evinin bir odasında 4 ay çalıştırdığı 9 yaşındaki kızının İstanbul’da düzenlenen turnuvada dünya şampiyonu olmasını sağladı- Kung-Fu sporunun yanı sıra yazarlık yaptığı İran’dan baskılara maruz kaldığı için göç ettiğini anlatan Abbas Zandi, Türkiye’ye olan vefa borcunu Kung-Fu stilinde sporcu yetiştirip, şampiyonluklar yaşayarak ödemek istediğini söyledi MANİSA

- 25 yıldır Kung-Fu sporuyla ilgilenen ve aynı zamanda yazarlık yapan İran vatandaşı Abbas Zandi, ülkesinde yazdığı kitaplardan dolayı baskılara maruz kalması sebebiyle göç ettiği Türkiye’de antrenörlük kariyerini devam ettirmek istiyor. Parklarda ve evinin bir odasında 4 ay çalıştırdığı 9 yaşındaki kızının İstanbul’da düzenlenen turnuvada dünya şampiyonu olmasını sağlayan Zandi, kendisine imkan verilmesi halinde Türkiye adına katılacakları turnuvalarda çok sayıda şampiyonluk kazanabileceklerini söyledi.

İran’da Kung-Fu antrenörlüğünün yanı sıra çocuklar için çizgi roman türünde yazdığı kitaplar nedeniyle baskılara maruz kalan Abbas Zandi (39), ailesiyle birlikte 3 yıl önce Türkiye’ye göç etti. 2 çocuğu ve eşiyle birlikte Manisa’ya yerleşen Abbas Zandi, kendilerine kucak açan Türkiye’ye vefa borcunu, 25 yıldır yakından ilgilendiği savunma sporu Kung-Fu ile ödemek istiyor. İran’da çok sayıda şampiyonluk yaşadığını ve yaklaşık bin sporcu yetiştirdiğini anlatan Zandi, son olarak 9 yaşındaki kızı Kordestan’ın dünya şampiyonu olmasını sağladı. Maddi anlamda sıkıntılar yaşayan Abbas Zandi, parklarda ve kiralık olan evinin bir odasında 4 ay boyunca kızıyla birlikte antrenman yaparak, 6-10 Aralık 2017 tarihinde IFAO tarafından İstanbul’da düzenlenen karma dövüş turnuvasına hazırlandı. Turnuvaya Türkiye adına katılan Kordestan Zandi, rakiplerine minderi dar ederek birincilik madalyasını boynuna taktı. Zor şartlar altında 4 aylık gibi kısa bir sürede kızının dünya şampiyonu olmasını sağlayan Abbas Zandi, kendisine imkan verilmesi halinde Türkiye adına katılacakları turnuvalarda çok sayıda şampiyonluk kazanabileceklerini söyledi.

Yaklaşık 3 senedir Türkiye’de yaşadığını hatırlatan Abbas Zandi, “İran’da yaşamak çok zor. Devlet rahat bir şekilde yaşamamıza izin vermiyor. İran’da Kung-Fu antrenörlüğünün yanı sıra yazarlık yapıyordum. Onların istediklerini yapmadığın zaman hapis cezası veriyorlardı. 2 yıl cezaevinde kaldım. Bine yakın sporcu yetiştirdim. Bu sporcular dikkat çekince üzerimdeki baskı arttı. Bu yüzden Türkiye’ye geldim. Çocuklar için Kürtçe yazılı bazı kitapları Farsçaya çeviriyordum. İran’da yaptığım işleri kendilerine göre beğenmeyenler beni zan altında bırakıyorlardı. O yüzden Türkiye’ye kaçarak geldim. Yaklaşık 25 yıldır Kung-Fu’nun içerisindeyim. Öğrencilerim çoğu İran’da bu spor dalında çok iyi yerlere gelerek, şampiyonluk kazandılar. Kızıma bu sporu daha önce öğretmek istedim ancak yaşı küçüktü. İstanbul’da IFAO tarafından karma dövüş turnuvasına davet edildim. Bu turnuvaya kızımın da katılmasını istedim. Yaklaşık 4 ay boyunca kızımla parklarda ve evimizde çalıştık. Kendisi turnuvada şampiyon oldu. İmkanım olsaydı kızım gibi bu spora gönül vermiş bir çok insanı turnuvaya hazırlamak isterdim. Bana destek olunursa Türkiye için çalışarak, uluslar arası turnuvalarda şampiyonluklar kazanmak istiyorum” dedi.
Turnuvaya evde ve dışarıda babasıyla birlikte çalışarak hazırlandığını belirten 9 yaşındaki Kordestan Zandi ise şampiyon olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.


28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı