Iraklı turistler en çok Türkiye'yi tercih ediyor - ERBİL

- Otobüs terminalinden detaylar - Otobüsle Türkiye'ye seyahat eden Saman Nehro ile röportaj - Yolcuların eşyalarını otobüs bagajına bırakması - Türkiye'ye seyahat eden Abdullah Taha ile röportaj - Türk firmasında yönetici olarak çalışan Faysal Soyer ile röportaj - Yolcuların otobüse binmesi - Yolcu otobüsünün içinden detaylar - Yolcu otobüsün hareket etmesiIraklı turistler en çok Türkiye'yi tercih ediyor - Turizm sektöründe dünyada önemli bir potansiyele sahip Türkiye, Irak gibi komşu ülkeler için vazgeçilmez bir tatil merkezi olarak görülüyorKERKÜK/ERBİL (AA) - Türkiye, tarihi ve doğal güzellikleriyle her geçen gün Iraklı turistlerin daha çok ilgisini çekiyor.Turizm sektöründe dünyada önemli bir potansiyele sahip Türkiye, Irak gibi komşu ülkeler için vazgeçilmez bir tatil merkezi olarak görülüyor.Iraklı turistler gerek kara yolu gerekse hava yoluyla geldikleri Türkiye'de birçok kenti gezerek tatilin tadını çıkarıyor.Irak'ın özellikle güney vilayetlerden Kerkük ve Erbil 'e gelerek, turizm şirketlerinin organize ettiği turlara katılan ve Türkiye'yi tercih eden turist sayısında her geçen gün artış yaşanıyor.Kerkük'te faaliyet gösteren bir turizm firmasının organizatörü Hidayet Mehdi, hazirandan bu yana sadece Kerkük'ten günde en az 500 turistin Türkiye'ye gittiğini söyledi.

Irak'ın güneyindeki kentlerden de Türkiye'ye ilginin arttığına dikkati çeken Mehdi, "Kerkük ve Erbil 'den sonra Türkiye'de tatil yapmak isteyen güneydeki Bağdat, Salahaddin ve Diyala kentlerinden gelen turist sayısında bu yıl oldukça artış oldu." dedi.
- "Her yıl mutlaka sultanların ülkesi Türkiye'ye gidiyoruz"Kerkük'ten otobüsle tatil için Türkiye'ye yolculuk eden Sermet İbrahim, "Muhteşem turistik yerleri ve kültürünün bize yakın olmasından dolayı tatil için Türkiye'yi tercih ediyoruz. Karadeniz bölgesine gittik, ancak bu kez Akdeniz bölgesine, Antalya ve Marmaris'e gitmeye karar verdik." diye konuştu.
Bağdatlı İmad Hadi ise Türkiye'yi "sultanların ülkesi" olarak nitelendirerek, "Yaz tatili için her yıl mutlaka sultanların ülkesi Türkiye'ye gidiyoruz. İstanbul'a çok gittik, ancak bu kez farklı ve daha güzel yerleri görmek istiyoruz." dedi.
- "Kültür olarak yakınız"Otobüsle Türkiye'ye seyahat eden Saman Nehro, Türkiye'yi tercih etmesinde birçok sebebin etkili olduğunu belirtti.
Nehro, "Türkiye güzel bir ülke. Oraya gittiğimizde insanlar, bizi hoş karşılıyor. Kültür olarak birbirimize yakınız. Coğrafi olarak da bize yakın ve vize alınması da diğer ülkelere göre daha kolay." ifadelerini kullandı. Erbil 'den turizm amacıyla Türkiye'ye yolculuk eden Abdullah Taha da, "Türkiye'nin havası çok güzel. Kültür, gelenek ve görenekler, yemek ve coğrafi olarak da bize yakın. Türkiye'de güzel anılarım oldu." diye konuştu.
- "Yoğun bir yolcu talebimiz var" Erbil 'de faaliyet gösteren bir Türk firmasında yönetici olarak çalışan Faysal Soyer ise özellikle son dönemde otobüs seyahatlerinde ciddi yoğunluk olduğunu söyledi.

"Yaz sezonu ve okulların tatil olmasından dolayı şu anda yoğun bir yolcu talebimiz var. Günde ortalama 4 otobüs çıkartıyoruz. Arabalarımız dolu şekilde gidiyor." diyen Soyer, Iraklıların tatilin yanı sıra sağlık turizmi amacıyla da Türkiye'yi tercih ettiğini sözlerine ekledi.
Ayetler Sağlık Turizmi Gesi Kullar Irak 

13 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı