İnşaattaki 'kırlangıç molası' sona erdi - ADIYAMAN

İnşaattaki "kırlangıç molası" sona erdi - ADIYAMAN - TOKİ inşaatında çalışan işçiler - Kırlangıçların dış cepheye yaptıkları yuva - İnşaat işçilerinden doğrama ve mobilya ustası Taner Gedik ile röportaj - İşçilerden Ahmet Yahşi ile röportajİnşaattaki "kırlangıç molası" sona erdi - Adıyaman 'ın Çelikhan ilçesindeki TOKİ inşaatının dış cephesinde, kırlangıç yuvaları nedeniyle yaklaşık 2 ay önce durdurulan çalışmalar, yavruların yuvadan uçması üzerine yeniden başladıADIYAMAN (AA) - Adıyaman 'ın Çelikhan ilçesindeki TOKİ inşaatının dış cephesinde, kırlangıç yuvaları nedeniyle yaklaşık 2 ay önce durdurulan çalışmalar, yavruların yuvadan uçması üzerine yeniden başladı.
TOKİ tarafından bölgede iki yıl önce başlatılan 252 konutluk projenin tamamlanma aşamasına gelen 5 blokundaki dış cepheye kırlangıçlar yuva yaptı.Yüklenici firma, kırlangıçların yumurtlama dönemi olması nedeniyle kuşların yuva yaptığı blokların dış cephe çalışmalarına ara verdi.Kuşların yumurtadan çıkarak yuvadan uçması üzerine firma, yaklaşık 2 aylık aranın ardından çalışmaları yeniden başlattı.İnşaat işçilerinden doğrama ve mobilya ustası Taner Gedik, AA muhabirine, toplu konutların mobilya ve kapılarını yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce binaların dış cephesine yuva yapan kırlangıçlardan dolayı mola verdiklerini ifade eden Gedik, şöyle konuştu:"Kırlangıçların yumurtlama ve yavrulama dönemlerinden dolayı verdiğimiz mola son buldu. Tüm konutlarda çalışan işçiler, işlerine ara vermişti. Şu anda yavrulama dönemi bitti. Yavru kırlangıçlar da yuvalarından uçtu. Herkes tekrar işine döndü. Kırlangıçlara herhangi bir zarar vermedik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." - "Yuva yıkmaya değil, yuva yapmaya geldik"İşçilerden Ahmet Yahşi ise kırlangıçlardan dolayı verdikleri molanın son bulduğunu ifade ederek, "Kırlangıçlar yuvalarından uçtu. Biz de kaldığımız yerden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada kırlangıç yuvalarını da bozmuyoruz. Biz işçiler olarak yuva yıkmaya değil, yuva yapmaya geldik." diye konuştu.
TOKİ'nin yüklenici firması, B1 ile B5 blokları arasında bulunan dış cephelerdeki kırlangıç yuvalarından dolayı inşaat çalışmalarını mayıs sonunda durdurmuştu.
Yumurta Toplu Konut Muhabir Mobilya Kırlangıç 

31 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı