İlkokul öğrencilerinden 'iyilik' hareketi - AMASYA

İlkokul öğrencilerinden "iyilik" hareketi - AMASYA - Öğrencilerin mağazada hazırlık yapması - Okul Müdürü Kerem Camcı'nın konuşması - Öğrencilerden Azra Bezci'nin konuşması - Detayİlkokul öğrencilerinden "iyilik" hareketi - Amasya 'da bir ilkokulda başlatılan "Minik Kalplere İyilik As Projesi" kapsamında veli ve öğretmenlerin desteği ve öğrencilerin çabaları sonucu oluşturulan mağaza ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor - Kullanmadıkları kıyafet ve ayakkabıları temizledikten sonra mağazaya bağışlayan öğrenciler, yardımseverliği yaşayarak öğreniyor - Mağazadan öğrenci ve velilerin yanı sıra Iraklı ve Suriyeli sığınmacılar da yararlanıyorAMASYA (AA) - ENES SANSAR - Amasya 'da bir ilkokulda, kullanılmayan giyeceklerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için başlatılan iyilik hareketi sayesinde öğrenciler, yardımseverliği yaşayarak öğreniyor.Nihat Bayramoğlu İlkokulu'nda "Minik Kalplere İyilik As Projesi" kapsamında, veli ve öğretmenlerin destekleri, öğrencilerin çabalarıyla oluşturulan mağazadan, ihtiyaç sahipleri ücretsiz kıyafet ve ayakkabı temin edebiliyor.Ayakkabıdan monta çeşitli ürünlerin bulunduğu mağaza, yaklaşık 3 aydır ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor.Evlerindeki kullanılmayan ancak giyilebilir durumda olan giysileri yıkayıp ütüleyen, ayakkabıları da temizletip boyatan öğrenciler, bunları mağazaya bağışlayarak yardımseverliği öğreniyor.Okul Müdürü Kerem Camcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara ilkokul çağında yardımseverliğin aşılanması gerektiğini söyledi.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir." diyen dinin mensupları olarak, çocuklara yardımlaşmayı ve paylaşmayı daha iyi öğretebilmek için "Minik Kalplere İyilik As Projesi"ni mütevazı imkanlarla hayata geçirdiklerini anlatan Camcı, şunları kaydetti:"Okul yönetimi olarak, velilerimizin, öğrencilerimizin evde kullanmadıkları ancak kullanılabilecek nitelikte olan kıyafetlerini okula getirerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı düşündük. Dönem başından itibaren bu uygulamaya başladık, güzel bir işleyişi olduğunu gördükten sonra projeye devam ettik. Ciddi manada buradan faydalanan, buradan kıyafet alan öğrencilerimiz ve velilerimiz oldu. Zamanla kendi veli ve öğrencilerimizin yanı sıra Iraklı, Suriyeli ve diğer göçmen kardeşlerimizin istifadesine de sunduk. Ülkesindeki yoksulluktan kaçıp bize sığınan kardeşlerimize de yardımcı olabilmek adına gerçekten güzel bir çalışma oldu." - "Çocuklar mağazayı doldurmak için arı gibi çalıştı"Projeyi ilk başlattıklarında mağazada fazla kıyafet olmamasına rağmen öğrencilerin büyük bir özveri ile burayı doldurmaya çalıştığını aktaran Camcı, "İlk başladığımız günlerde çok fazla kıyafet, ayakkabı bulunmuyordu fakat çocuklar mağazayı doldurmak için arı gibi çalıştı. Onların bu denli istekli olduğunu gören veliler de yardımcı oldular. Sonunda da böyle güzel bir manzara ortaya çıktı. Artık okula hem yardım almak için ihtiyaç sahipleri geliyor hem de yardım etmek isteyen hayırseverler geliyor." diye konuştu.
Türk tarihinin, büyük zaferlerin yanı sıra din, dil, mezhep ayrımı gözetilmeksizin zorda kalanlara yardım eden ecdadın insanlık dersleriyle dolu olduğunu vurgulayan Camcı, "Bizler birer öğretmen olarak sadece müfredatın verdiği dersleri değil aynı zamanda yardımlaşmayı ve paylaşmayı da öğretiyoruz. Çocukların da bunu en iyi şekilde aldıklarını görüyoruz." ifadelerini kullandı.Okulun 3 - A sınıfı öğrencisi Azra Bezci de evlerinde kullanmadıkları kıyafetleri temizleyip mağazaya getirdiklerini söyledi.

Bezci, insanlara yardım etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.
Sığınmacı Öğretmenler Sığınmacılar Öğrenciler Hayırseverler 

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı