İlkokul öğrencilerinden İdlib’e kışlık kıyafet yardımı

Öğrencilerin topladıkları yardımları sınıfa getirmesi
Yardım Kampanyası Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler İnsanlık Dramı 

-Sınıfta öğretmenler yardımıyla poşetlenmesi
-Özel Eğitim Öğretmeni Osman Tortuk ile röp.
-Yavuz Selim ilkokulundan genel

( HATAY )- Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan öğrencilerin kendi aralarında topladıkları mont, eldiven, battaniye, çorap, ayakkabı ve çeşitli kışlık kıyafetlerden oluşan yardım kolileri İdlib'teki sivillere gönderildi HATAY

- Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri, Suriye'nin İdlib bölgesindeki sivillere kışlık giyecek ve yaşam malzemesi yardımında bulundu. Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan öğrenciler kendi aralarında topladıkları mont, eldiven, battaniye, çorap, ayakkabı ve çeşitli kışlık kıyafetlerden oluşan yardım kolilerini okula getirdi. Yayladağı Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri tarafından İdlib'e gönderilmek üzere toplanan malzemeler, Yayladağı sınırından Suriye'ye gönderildi. Özel Eğitim Öğretmeni Osman Tortuk, "Sınırımızda yanı başımızda yaşanan bu drama sessiz kalamazdık" dedi.
Esad rejimi ve müttefiklerinin saldırıları sonucu Türkiye sınırına çok sayıda ailenin geldiğini, bu drama sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Tortuk, "Aslında bu yardımlaşma olayı bize atalarımızdan kalan bir miras. Atalarımızın bize bıraktığı merhamet duygusunun hem çocuklarımızda karşılığı hem de bizlerde devam ettiğinin göstergesidir. Daha önce olduğu gibi Türk her zaman beklenen olmuştur. Bizlerde Türkiye Cumhuriyetinin birer ferdi olarak bizden bekleneni bir kez daha ortaya koymak için naçizane karınca kararınca bir yardım kampanyası başlattık. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin de gayretleriyle çok sayıda malzeme toplandı. Bir çocuğun ayaklarını ısıtabilir üzeri ıslanan bir kardeşimizin geceyi kuru elbiseler içerisinde geçirmesini sağlayabilirsek ne mutlu bize. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize,velilerimize ve okul idaresine bu duyarlı davranışlarından ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi.
(ONR-
3 Ocak 2020 Cuma günü yayınlandı