İlk pilotlardan Tayyareci Fethi Bey anıldı - MUĞLA

- Fethi Bey'in anıtı ve tayyaresinden görüntü - Kürşat Atılgan'ın konuşması - Behçet Saatcı'nın konuşması - Jetlerin geçişi - Paramotorların gösterisiİlk pilotlardan Tayyareci Fethi Bey anıldı - Muğla 'da, Türk Hava Kuvvetlerinin ilk pilotlarından Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey için ölümünün 104. yılında tören düzenlendi - Türk Hava Kuvvetlerine ait üç jetin saygı uçuşu yaptığı törende paramotor ile gösteri gerçekleştirildiMUĞLA (AA) - Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismini veren Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 104'üncü yılında törenle anıldı.Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan, Fethiye'deki Tayyareci Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Fethi Bey'in tayyaresinin adının "dayanışma, milli yardımlaşma" manasına gelen Muavenet - i Milliye olduğunu söyledi.

Fethi Bey'in çıktığı yolculukta Türk milletine dayanışma ve yardımlaşmanın önemini anlattığını vurgulayan Atılgan, "Fethi Bey bu amacına da ulaşmıştır. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala büyük bir heyecanla bu alanda toplanıyoruz. Bu birlikteliğe ve dayanışmaya hala ve geçmişten daha çok ihtiyacımız var." dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da kahramanların milletlerin tarih içerisindeki yolculuğunun yol göstericileri odluğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından rekreasyon alanında devam eden törende, Türk Hava Kuvvetlerine ait üç jet saygı uçuşu yaptı. Türk Hava Kurumu tarafından gerçekleştirilen paramotor gösterisi de ilgiyle izlendi.Törene, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Dalaman Hava Meydan Komutanı Hava Pilot Albay Savaş Cenik, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

General Paramotor Orgeneral 

27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı