'İkizler okulu'nda karne sevinci - İZMİR

"İkizler okulu"nda karne sevinci - İZMİR - Okuldaki ikizler ve üçüzlerin hep birlikte görüntüleri - Okul müdürünün konuşması ve karne dağıtımı - İkizlerin ve üçüzün görüntüsü - Çocukların koridorda koşması - Okul merdivenlerinde sıralanan çocukların iyi tatiller diye bağırması"İkizler okulu"nda karne sevinci - İzmir 'de 33 ikiz ile bir üçüzün bulunduğu okulda karne sevinci ikiye katlandı - Okul Müdürü Çetin: - "Bu okuldaki ikiz sayısını duyunca 'Burada ikizler okulu varmış' diyerek kayıt için gelenler var" - 5. sınıf öğrencisi Demir: - "İkizleri hep karıştırıyorlar. Bir kere ikizim Yağız tiyatro oyununa çıkmak istememişti. Yağız'la teneffüsteyken kıyafetleri değiştirdik, onun yerine ben oynadım"İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN - İzmir 'de 33 ikiz ve bir üçüzün eğitim gördüğü ortaokulda karne sevinci ikiye katlandı.Buca ilçesinde bin 44 öğrencili Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu, ikiz öğrencilerle dikkati çekiyor. Okuldaki 33 ikizden 13'ü 5, 12'si 6, 2'si 7, 5'i 8, 1'i de ana sınıf öğrencisi. Ayrıca 8. sınıfta bir de üçüz kardeşler öğrenim görüyor.Kardeşlerden bazıları aynı sınıfta, bazıları ise farklı sınıflarda eğitimlerini sürdürüyor. Genellikle yan yana oturan çocuklar, benzerlikleri dolayısıyla zaman zaman hem öğretmenleri hem de arkadaşları tarafından karıştırılıyor.Eğitim - öğretim yılının sona ermesiyle ikizler de karne almanın heyecanını birlikte yaşadı.Okul Müdürü Bertan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldaki bu olağanüstü durumu kayıt işlemleri sırasında fark ettiklerini söyledi.

Dünyada bu kadar çok sayıda ikizin olduğu başka okul olmadığını iddia eden Çetin, diğer ülkelerdeki okullarda farklı sayıda ikiz bulunduğunu ancak kendi okullarındaki sayısının fazla olduğunu savundu. Eşine az rastlanır durumu dünyaya duyurmak için Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediklerini belirten Çetin, şöyle konuştu:"İkinci dönemin başında başvurumuzu yapacağız. Sonrasında heyet gelip inceleyecek. Bu yılın sonunda inşallah sürecin tamamlanacağını düşünüyoruz. Okulda bu kadar çok ikiz olduğunu duyanların ilginç tepkiler veriyor. Bu okuldaki ikiz sayısın duyunca 'Burada ikizler okulu varmış' diyerek kayıt için gelenler var. 'Benim de ikizim var, buraya kaydetseydim' diyenler oluyor. Bizim özel bir projemiz değildi, tesadüfen gelişen bir olay." - Tatil planları da ortakİkizlerden 6. sınıf öğrencisi Naz Demir, sıkıldığında arkadaşa ihtiyaç duymadığını, ikizinin hep yanında olduğunu ifade etti.
Okulda bu kadar çok ikiz olduğunu duyunca çok şaşırdığını dile getiren Demir, bazılarıyla tanıştığını anlattı.Takdir belgesi alan Naz Demir, yarıyıl tatilinde de ikiziyle eğlenceli planlar yaptıklarını söyledi.

İkizi Naz gibi takdir belgesi alan Nil Demir de bu kadar çok ikizin bir arada olmasının kendilerini de şaşırttığını dile getirdi. Demir, tatilde birlikte oyun oynayıp sinemaya gideceklerini, gelecekte doktor olmak istediklerini belirtti.
Teşekkür belgesi alan 5. sınıf öğrencisi Kaan Demir ise "İkizleri hep karıştırıyorlar. Bir kere ikizim Yağız tiyatro oyununa çıkmak istememişti. Yağız ile teneffüsteyken kıyafetleri değiştirdik, onun yerine ben oynadım." dedi.
- "Uzaylı görmüş gibi oluyorlar"Okuldaki üçüz kardeşler de tatile teşekkür belgesiyle girdi.Üçüzlerden 8. sınıf öğrencisi Ecesu Soysal, farklı sınıflarda olsalar da öğretmenlerin kendilerini karıştırdığını anlattı. Okula birlikte girdiklerinde öğrencilerin "uzaylı" görmüş gibi şaşırdığını ifade eden Soysal, "Bizi çok karıştırıyorlar. Bazen ben de kendimi Hatice ya da Beste sanıyorum. Çok fazla ilgi çekiyoruz." diye konuştu.
Üçüz olmanın güzel bir duygu olduğuna işaret eden Beste Soysal da insanları şaşırtmanın eğlenceli olduğunu kaydetti.
Hatice Soysal ise "Ben onlarla konuşmayı, yalnız kalmamaya seviyorum." dedi.

Öğretmenler Yarıyıl Tatili Öğretmen Öğrenciler Tiyatro Oyunu 

19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı