İİT ülkelerinin Etiyopya'daki elçilerinden 'Kudüs toplantısı' - ADDİS ABABA

İİT ülkelerinin Etiyopya'daki elçilerinden ' Kudüs toplantısı ' - ADDİS ABABA
Hatıra Fotoğrafı Toplantı Büyükelçiler Uluslararası Başkent 


: - İİT ülkelerinin büyükelçileri Türkiye Büyükelçiliği önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi - Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un açıklalamasıADDİS ABABA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye ülkelerin Etiyopya'daki büyükelçileri, Kudüs konusunda yaşanan son gelişmeleri ele almak ve atılacak adımları tartışmak için bir araya geldi.Türk Büyükelçiliğinin davetiyle İİT ülkelerinin büyükelçileri, başkent Addis Ababa 'daki büyükelçilik konutunda toplantı yaptı.Toplantı sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, tek gündemlerinin Kudüs olduğunu belirterek ' Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İİT grubu olarak ortak hareket etme kararı aldık. ' dedi.
İstanbul'daki İİT Olağanüstü Zirvesi'nden güçlü bir karar çıkmasını beklediklerini ve bu kararlar çerçevesinde konunun takip edileceğini vurgulayan Ulusoy, ' Bu birinci toplantımızdı. Bundan sonra da devam edecek. Büyükelçiler çok sağlam bir duruş sergiledi. ' ifadesini kullandı.Ulusoy, Kudüs'ün İİT'nin kuruluş sebebi olduğunu dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının da büyükelçilerle paylaşıldığını söyledi.

İstanbul'da bugün düzenlenen zirvede, uluslararası topluma, Doğu Kudüs ' ü Filistin ' in işgal altındaki başkenti olarak tanıma çağrısı yapılması bekleniyor.
13 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı