İİT Gençlik Stratejisi kabul edildi - BAKÜ

- İİT 4. Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı - Katılımcılardan detaylar - Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov ile röportajİİT Gençlik Stratejisi kabul edildiBAKÜ (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 4. Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı, "İİT Gençlik Stratejisi" ve Bakü Bildirisinin kabul edilmesiyle sona erdi.İİT, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF - Dİ) ile İslam Dayanışma ve Spor Federasyonu tarafından Bakü 'de düzenlenen İİT 4. Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı, yapılan son oturumların ardından tamamlandı.Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov başkanlığında düzenlenen kapanış oturumunda, İİT Gençlik Stratejisi, gençlik ve spor konularına ilişkin kararlar, konferansın nihai raporu ve Bakü Bildirisi kabul edildi.Bakan Rahimov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabul edilen "İİT Gençlik Stratejisi"nin üye ülkeler için yol haritası niteliğinde olduğunu bildirdi. Rahimov, belgenin gençlerle ilgili tüm alanları kapladığını, uygulanması halinde ülkeler arasındaki iş birliğinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
İstanbul'da 2021'de yapılması planlanan 5. İslami Dayanışma Oyunları'ndan da bahseden Rahimov, "Organizasyon çok güzel olacak. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yakın iş birliği içerisindeyiz. Kendi tecrübemizi paylaşmaya hazırız. Bizim gençlerimiz de orda gönüllü olarak çalışabilir." dedi.
Konferans kapsamında İKGF - Dİ ve Azerbaycan Milli Olimpiyat Komitesi ile İKGF - Dİ ve Katar Kültür ve Spor Bakanlığı arasında protokoller imzalandı.Türkiye'yi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın temsil ettiği konferansta yaklaşık 40 İİT ülkesi bakan ve üst düzey yetkilisi yer aldı.İİT 5. Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı 2020'de Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek.
Aritas İslam Muhabir Yol Haritası Konferans 

19 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı