İİBF mezunları pilav gününde buluştu

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile röportaj
Beraberlik Uzun Ömür Özel Sektör Pilav Günü Öğrenciler 

-Etkinlikten detaylar

( ESKİŞEHİR ) -- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan;- “Mezunlarımız ile bir arada olduğumuz için gururluyuz”- “60 yıllık birikim ile mezunlarımızla bir araya geldik” ESKİŞEHİR

- Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mezunlar Derneği (İBFAK) tarafından düzenlenen "Geleneksel Pilav Günü” 35’inci kez gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve çok sayıda mezun katıldı.
Prof. Dr. Naci Gündoğan, eski ve yeni mezunlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğuna değinerek gelen mezunlara teşekkür etti. “60 yıllık birikim ile mezunlarımızla bir araya geldik” Pilav Günü etkinliğinin gelenekselleştiğini belirten Rektör Gündoğan, öğrenciler ile mezunların birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurguladı. Gündoğan, “Artık gelenekselleşmiş bir ekinliği idrak ediyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’de (İİBF) her yıl mayıs ayında düzenlediğimiz pilav günü ama bu yılın ayrı bir önemi var. Bu yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) dolayısıyla üniversitemizin kuruluşunun 60’ıncı yılı. 60 yıldır İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) aynı zamanda da Anadolu Üniversitesi’ne nüvesi olmuş bir kuruluş. Dolayısıyla 60 yıllık birikim ile mezunlarımızla bir araya geldik. Dertleştik, konuştuk, geçmişi andık, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu vurguladık. Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. 1958 yılında İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile başlayan Anadolu Üniversitesi’nin eğitim macerası, bugün devasa bir kurum ortaya çıkardı. Yaklaşık 3 milyon mezunu ve şuanda da 3 milyona yakın aktif pasif öğrencisiyle eğitimi sürdürüyor” ifadelerini kullandı. “Mezunlarımız ile bir arada olduğumuz için gururluyuz” Anadolu Üniversitesi’nin birçok üniversiteye kuruculuk yaptığına değinen Rektör Naci Gündoğan ise, konu ile ilgili şunları kaydetti: “Bünyesinden çıkartmış olduğu 5 tane üniversite; Afyon, Kütahya, Bilecik, Eskişehir Osmangazi ve geçtiğimiz hafta kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne kuruculuk yapmış bir üniversiteden bahsediyoruz. Mezunlarımız ile bir arada olduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Türkiye’nin her yerinden gelen özel sektör ve kamu da belli yerlere gelip kariyer yapmış birçok mezunumuz var. Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Anadolu Üniversitesi’nin temelini oluşturan bir birim. İnşallah bundan sonra da nice 60 yılları birlik beraberlik içerisinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde kutlama fırsatı buluruz. Ben bu vesile ile üniversitemizin kurulmasında büyük emek vermiş olan özellikle Prof. Dr. Orhan Oğuz hocamızı saygıyla anıyorum. Kendisine Allah’tan uzun ömürler diliyorum. Orhan Oğuz hocamızdan günümüze kadar görev almış olan hem yöneticilerimizi hem idari yöneticilerimizi hem de öğrencilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.
(ŞEV-BRK-
Uzun Ömür Hakkında
Alanında uzman konuklarla sağlık ve hayata dair her şey bu programda konuşulacak... Kilo problemlerinden kalp hastalıklarına, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilme yollarına ve birçok hastalığın teşhis ve tedavi yöntemlerini ekranlara getiriyor olacak…...
devamı
13 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı