II. Ramses heykeline güneş vurdu - KAHİRE



: - Mısır'ın Asvan vilayetinde bulunan Ebu Simbel Tapınağı etrafında toplanan turistler - Mısırlıların def çalması - Ebu Simbel Tapınağı'ndaki Firavun II. Ramses heykeline güneş vurması - Tapınağın önündeki turistlerin fotoğraf çekmesi Mısır'ın Asvan vilayetinde bulunan Ebu Simbel Tapınağı'ndaki Firavun II. Ramses heykeline güneş vurdu.Asvan Valisi Ahmed İbrahim, yaptığı basın açıklamasında, yılda sadece iki kez gerçekleşen doğa olayını yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin turistin izlediğini belirtti.
Çeşitli kutlamalar ve folklor gösterilerine sahne olan Ebu Simbel Tapınağı'ndaki olayı izlemeye gelenler arasında büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri de yer aldı.Asvan kentinde dağın içi oyularak 20 yılda yapımı tamamlanan Ebu Simbel Tapınağı'nın kapısında 4 dev Ramses heykeli bulunuyor. Astronomi harikası olarak kabul edilen söz konusu olay sadece, II. Ramses'in "doğum günü" kabul edilen 22 Ekim ile "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşiyor ve yaklaşık 20 dakika sürüyor.
Doğum Günü Büyükelçiler Folklor Basın Açıklaması 20 Dakika 

20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
22 Şubat 2019 Cuma günü yayınlandı