İhsan Eliaçık: İslam'daki şiddetin batıyla ilgisi yok

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık'ın hedefinde yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.Habertürk'te İslam'da şiddetin konuşulduğu programa konuk olan Eliaçık, konuyu dönüp dolaştırıp yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a getirdi.
İhsan Eliaçık Cumhurbaşkanı Gezi Parkı İlahiyatçı Recep Tayyip Erdoğan 


LAFI DÖNDÜ DOLAŞTIRDI, ERDOĞAN'A GETİRDİ
Adı Gezi Parkı eylemleri ile sık sık anılan ve bu yüzden 'Gezi'nin imamı' olarak anılan Eliaçık ' Mesele sadece siyaset değil. İslam Irak ve Suriye'de kafa keserek, Ankara'nın orta yerine de saraylar dikerek toprağın altına gömülmektedir. Sadece Işıd'de mi tek tip var. İşte çıkıyor bizim muktedir 'Tek tek' diye bağırıyor. 'Her şey tek olacak' diyor. ' dedi.

BATININ İLGİSİ YOK
İslam dünyasında yaşanan savaşların temelini anlamak için İslam tarihine bakmak gerektiğini söyleyen Eliaçık 'İslam dünyasında yaşanan şiddet eğilimlerini Batı'dan kaynaklandığı, Batılıların yüzünden olduğunu, Batılıların buraları işgal edince buradan öfkeli tepkilerin yükselerek bütün bunlara neden olduğu şeklinde bir görüş var. Ben bunlara katılmıyorum.' dedi.

BEYAZ GAZETE



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
3 Şubat 2015 Salı günü yayınlandı