İHH'nın insani yardım konvoyu Suriye sınırına doğru yola çıktı

Kadınların toplanması
Çalışan Kadın Yardım Konvoyu Basın Açıklaması Uluslararası İnsani Yardım 

-Basın açıklaması
-Toplu fotoğraf çekimi
-Otobüslere biniş
-Otobüslerin hareket

( BURSA - HD)- İHH Bursa Şubesi Kadın Kolları'ndan oluşan 2 otobüs Suriye'deki hapishanelerde tecavüze uğrayan kadınlara dikkat çekmek için Suriye sınırına gitti BURSA

- Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan uluslararası vicdan konvoyu, 2 otobüsle Bursa’dan yola çıktı. Konvoyun nihai hedefi Hatay’a ulaşarak dünyaya seslenmek. Türkiye’deki kadınların öncülüğünde konvoya, 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadın katıldığı etkinlikte sivil toplum kurulusu temsilcileri, akademisyen, hukukçu, medya mensubu, gazeteci, yazar, doktor, sanatçı, sporcu, siyasetçi, ev hanımı ve çalışan kadınlar bulunuyor. Bursa’da düzenlenen basın açıklamasında İHH Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hatice Kaptan, Suriyeli kadınlardan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, bu kadınların hapishanelerde işkenceye maruz kaldıklarını söyledi.

400 binden fazla insan sorgu merkezlerinde, hapishanelerde tutulduğunu ifade eden Kaptan, "Çocuk, kadın, yaşlı ve erkek ayırt etmeden 13 bin 104 insan bu dönemde bu hapishanelerde hayatını kaybetti. Akıbetinden hiçbir şekilde haber alınamayan 76 bin insan ise ‘kayıp’ diye geçiyor. 13 bin 581 kadın tutuldu. 6 bin 736 kadın ise halen bu hapishanelerde işkence görüyor, tecavüze uğruyor. Suriye Rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı ve kullanmaya devam ediyor" dedi.
"Sizden asla vazgeçmeyeceğiz" Bütün bunlar olurken hukuk sistemlerinin savaş suçu, insanlığa karşı suç olarak tarif ettiği bu suçlar tüm uluslararası mekanizmaların ve devletlerin gözü önünde işlendiğini belirten Hatice Kaptan, "Uluslararası hukuk suçların işlenmesini engelleyemedi. Suçluları cezalandırmayı başaramadı. Ama bu suçların işlendiğini bir rejim askeri adli tıp subayının sızdırdığı 55 bin fotoğrafla tespit etmeyi başardı. Çok korkunç işkencelerle katledilen 6 bin 786 insanın işkenceye uğramış bedenleri dünyanın orta yerine düştü. Fotoğraflardaki çığlıklar duvarları, sınırları aştı. Bir Dünya Kadın Buradayız! Onları kurtarana kadar tüm karar vericileri rahatsız edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde 90 kadın Hatay'a doğru yola çıktı. (HG-AÇ-
7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı