İHA’nın Şanlıurfa’daki 15 Temmuz sergisi millet kıraathanesinde açıldı

serginin açılış kurdelesinin kesilmesi
Belediye Başkan Yardımcısı Kıraathane Darbe Girişimi Kalamış Öğrenciler 

-katılımcıların sergiyi gezmesi
-sergiden görüntüler
-belediye başkan yardımcısı Necmettin Sağlam röportaj
-Gazeteci Ömer Dodanlı röportaj

( ŞANLIURFA ) ŞANLIURFA

- Şanlıurfa’da İhlas Haber Ajansı

ve Eyyübiye Belediyesi işbirliğiyle millet kıraathanesi olarak adlandırılan Kitap Otağında 15 Temmuz darbe girişiminde çekilmiş fotoğrafların sergisi açıldı. "Oradaydık, unutmadık, unutturmadık" ismiyle açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İhlas Haber Ajansı

15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıl dönümünde açtığı sergilere bir yenisini daha kattı. Türkiye’nin bir çok yerinde açılan sergilerden biri de Şanlıurfa’da açıldı. Eyyübiye Belediyesiyle birlikte ortaklaşa açılan "Oradaydık, unutmadık, unutturmadık" ismiyle açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılışını İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, İHA Şanlıurfa Temsilcisi Şinasi İnan, Belediye Basın Yayın Sorumlusu Ekrem Demirbilek ve Şanlıurfa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Ömer Dodanlı yaptı. Çok sayıda gazetecinin de ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam," Bir defa İhlas Haber Ajansına yürekten teşekkür ediyorum. Ben dahi bir kez daha açıkçası o geceyi yaşadım. Bu resimler insanlar üzerinde o kadar etki bırakıyor ki duygulanmamak elde değil. Biliyorsunuz malumunuz burası Kitap Otağı, millet kıraathanesi. Esasında burada ruhuna uygun bir iş yapıyoruz. Burada sergiyi açarak gelecek olan gençlerimizin, öğrencilerimizin, yaşlılarımızın o gece, 15 temmuzda neler yaşandığına dair bu gün burada canlı bir şekilde resimlerine bakarak hafızalarına yerleşmesi manasında önemli. Özellikle yaşlılardan ziyade bizim gençlerimizin inşallah yarın, öbür gün buraya geldiklerinde her bir resmi hafızasına yerleştirmesi lazım. Cenabı Hak tekrar bu ülkeye 15 temmuzları yaşatmasın ama 15 temmuzu da asla unutmamamız lazım. Siz de unutmamak adına çok güzel bir projeye imza atmışsınız. Ben İhlas Haber Ajansına Eyyübiye Belediyesi olarak özellikle burada, Kitap Otağında açmış olduğunuz bu sergi için teşekkür ediyorum” dedi.
Şanlıurfa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Ömer Dodanlı ise,” Öncelikle İhlas haber Ajansının 15 temmuzda yaşananları fotoğraflayıp, zannedersem 33 ilde, halka açılması en azından o gece yaşananların fotoğraflanması gençler için hafızalarının taze kalması adına çok güzel bir çalışmadır. İhlas Haber Ajansının tamamına, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Gecede hakikaten çok önemli fotoğraflar yakalamış. Şanlıurfa’da da böyle bir açılışa öncelik eden İHA yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hakikaten çok önemli bir çalışma. O gecenin unutulmaması, unutturulmaması adına gençlerin bu sergiyi gezip özellikle burada hafızalarının tazelenmesi, 7’den 70’e bu fotoğrafları görerek o gece yaşananların bir de resim olarak en azından hafızalarında yer edinmesi adına çok önemli bir açılıştı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
15 temmuz sergilerinin bir çok ilde açıldığını söyleyen İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın ise serginin hayırlı olmasını dileyerek açılışa katılan herkese teşekkür etti. Katılımcılar daha sonra sergiyi gezerek fotoğrafların hikayeleri hakkında bilgi aldı. Açılışa İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, İHA Şanlıurfa Temsilcisi Şinasi İnan, Belediye Basın Yayın Sorumlusu Ekrem Demirbilek, Şanlıurfa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, Şanlıurfa Memleket Sevdalıları Derneği Başkanı Abdulkadir Şanlı, TRT Şanlıurfa Muhabiri Mehmet Kılıç, Olay Medya Haber Müdürü Hasan Ray, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini temsilden ve Urfanatik Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Kaması, Eyyübiye Halk Eğitim Müdürlüğü Basın Sorumlusu Zeki Altundağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

17 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı