İdlib şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Şehidin cenazesinin gelişi
Hava Saldırısı Baba Ocağı Gıyabi Cenaze Namazı Cenaze Namazı Kız Kardeş 

-Şehidin annesi, eşi ve kardeşinden detay
-Şehidin oğlundan detaylar
-Genel görüntü
-Cenaze namazının kılınması
-Şehidin oğlunun tabutun başına gelmesi
-Detaylar

( ADANA )- Şehidin kız kardeşi Fatma’nın da törene askeri kamuflaj giyerek geldi ADANA

- Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Selman Cankara’nın cenazesi memleketi Adana’da toprağa verildi.
33 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Selman Cankara’nın Sarıçam ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 26 yaşındaki şehidin cenazesi Gültepe Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Sabancı Merkez Camii’nde getirildi.
Burada düzenlenen törende anne Hatice Cankara gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Fatma’nın da törene askeri kamuflaj giyerek geldiği ve şehidin eşi Semra Cankara ile birbirlerini teskin ettiği görüldü.
Şehidin 1,5 yaşındaki oğlu Uygar da tören alanında ve babasının tabutunun önünde oyun oynadı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 34 şehit için de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Buruk Mezarlığı’na defnedildi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, partilerin Adana milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(ELF-
29 Şubat 2020 Cumartesi günü yayınlandı