İçişleri Bakanı Soylu, Çukurca Radyo canlı yayınında çalınan parçaya eşlik etti - HAKKARİ



: - Bakan Soylu, Radyo canlı yayınından detaylar - Bakan Soylu, konuşma - Bakan Soylu, çalınan parçalara eşlik etmesiVAN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şunu görüyoruz terör örgütü denilen bu alçak örgüt bu insanlarımız geleceklerine el koymadığı sürece Türkiye'min geleceğinin ne kadar iyi olduğunu insanların, çocukların yüzlerinin ne kadar huzurlu olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz." dedi.
Bakan Soylu, Atatürk İlkokulu'ndaki eğitim öğretim yılı açılış törenin ardından İçişleri Bakanlığının ortak protokolüyle yayın yapan 'Çukurca Radyo'nun canlı yayınına katıldı.
Soylu, 2108 - 2019 Eğitim öğretim yılı açılış töreni katıldıktan ilçe merkezinde bulunan radyoya geçti.Radyonun canlı yayına katılan Soylu, Çukurca’da böyle bir radyonun varlığı hem dinleyicileri hemde kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

2018 - 2019 Eğitim öğretim yılında öğrencilerin ders başı yapmasından dolayı buraya geldikleri ilçede çocuklarda ki heyecanı, ve gelecekle ilgili taleplerini arzularını gördüklerini ve önemlisi umutlarını gördüklerini ifade eden Bakan Soylu, şunları söyledi:"Sınıflarımız 20, 21 kişilik bir öğretmeniz hariç oda geliyormuş. Bütün sınıflarımızın öğretmenleri mevcut. Çukurca’da hizmetin üst seviye olduğunu hissettik. Okuldaki kütüphanesi, ana okulu, zeka sınıfları, her şey dört dörtlük. Yani Çukurca'da değil, Ankara, İstanbul, İzmir’in merkezinde en müstesna semtlerinde en iyi işlenmiş noktasındayız. Bu bizi çok mutlu etti. Elbette ki Türkiye’nin bir sınır ilçesinde en öte tarafında bu imkanların buradaki vatandaşlarımızla buluşması bizleri bu millete hizmetkar olan insanları çok mutlu ediyor.Hayal ötesi gerçeklerle burada buluşuyoruz. Şuan radyodayız. Buranın tarihi evleri için adımları kalesi için bütün bunları zamanında zaten hepimiz görmüş idik. Bu mutlukla inşallah buradan Ankara’ya gideceğiz. Şunu görüyoruz terör örgütü denilen bu alçak örgüt bu insanlarımız geleceklerine el koymadığı sürece Türkiye'min geleceğinin ne kadar iyi olduğunu insanların, çocukların yüzlerinin ne kadar huzurlu olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Muharrem ayındayız aşure sofrası etrafında Alevisi, Kürdü, Türkü, Arabı, hepsi, kardeşliğimizi pekiştirecek ve bir vesile olarak koymalıyız. Kim bunları ortadan kaldırmaya çalışırsa da esas itibarıyla bu ülkemize milletimize yazık etmektedir. Buna müsaade etmediğimizi de görüyorlar."Bakan Soylu, daha sonra radyodan üst bölgesinde canını bu ülke için feda etmiş güvenlik güçlerine Ayten Alpman’ın seslendirdiği benim memleketim parçasıyla, Batman Kuzluk’ta terör saldırısı sunucu şehit edilen Aybüke öğretmenin seslendirdiği Magusa limanı parçasını da öğretmenlere armağan etti.Bakan Soylu, Aybüke öğretmenin seslendirdiği parçaya da eşlik etti.
Terör Saldırısı Açılış Töreni Güvenlik Güçleri Eğitim Öğretim Yılı Terör Örgütü 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı