İçişleri Bakanı Muammer Güler'den Mustafa Balbay Açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den Mustafa Balbay Açıklaması. Hakkında 4 yıl 9 ay'ın ardından tahliye kararı verilen Mustafa Balbay için siyasiler ilk yorumları yaptı...
İçişleri Bakanı Muammer Güler Mustafa Balbay 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mustafa Balbay'ın tahliye kararına ilişkin ' Hayırlı olsun, 3 yıl önce söylediğim şimdi gerçekleşti ' dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da ' Demokrasi açısından doğru bir karar, hayırlı olsun ' açıklamasını yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Aramıza hoşgeldin sevgili dostum, özlemiştik. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda yemin edeceğini bildirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, ' En doğru kararı hukur verir' dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, ' Sayın Mustafa Balbay'ın tahliyesinden memnuniyet duydum. Geç de olsa bunun gerçekleşmesine sevindim. Umut ederim, uzun süreli tutuklu kalmış olanların da mağduriyetleri giderilir ' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliyesine karar verilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için, 'Aramıza hoş geldin Balbay, özlemiştik.' dedi...
Haluk KOÇ
Her Firavunun bir Musa'sı olacaktır.Zalimlerin zulmü arttıkça bitecekler.Bolu Beyi zalimlik yapmasa Koroglu olmayacaktı.BALBAY hosgeldin!
Gürsel Tekin
Milletvekili arkadaşımız M.Balbay'ın tahliyesinin emsal olması ve uzun süre tutuklu kalanların bir an önce özgürlüğe kavuşması umuduyla...
Nazlıcan Özkan
Yağmur 'Baban geliyor dediler, beş dakika sonra rüyadan uyanacak gibiyim, uyanmak istemiyorum' demişti. Artık hep rahat uyuyasın Yağmur.
Muharrem İnce
Hoşgeldin Balbay! Hukuksuzluklara, haksızlıklara karşı direniş artık Meclis'te!
Mustafa Sarıgül
Milletimizin vekili Mustafa Balbay'ın tahliyesinden duyduğum mutluluk tarif edilemez.
Emine Ülker Tarhan
Hep aramızdaydın ama yine de hosgeldin Balbay...
Aziz Kocaoğlu
Sevgili Mustafa Balbay'ın, sevenlerinden bir daha ayrı kalmamasını diliyorum. Bu karar, uzun tutukluluk döneminin de sonu olsun!
Umut Oran
Mustafa Balbay ile Türkiye'de demokrasi ve özgürlük devrimi yapmak için yürüdüğümüz bu yolda daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.
Can Ataklı
Balbay kararı emsaldir. uzun süreli tutuklu olan herkesin serbest bırakılması gerekir. hukuk bunu gerektiriyor.
Şafak Pavey
Balbay insan hakları gününe özgür uyanacak. Cezaevlerindeki bütün seçilmişler ve keyfi tutuklular için bu gecikmiş adaleti bekliyoruz..
Ertuğrul Günay
Anayasa Mah'den sonra bugünkü tahliye kararı da,hukuk devleti ve demokrasiaçısından sevindirici.Mustafa Balbay, geçmiş olsun!
Veli AĞBABA
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.
Nedim Şener
Balbay ve ailesinin hasreti bitti, darisi haksizliga ugrayanlarin basina
Ahmet Hakan
tutuklu milletvekillerinin tümü serbest kalmalı...
Metin Uca
Hukuk sistemimiz öyle hukuksuz oldu ki özgürlüğe 5 yıl sonra ulaşılınca bile polyanna usulu mutlu oluyoruz
enver aysever @enveraysever2
Mustafa Balbay'ın tahliyesi yerinde ve haklıdır. Ama eksik elbet. Bunca suçsuz insan bir an önce serbest kalmalı.
Hasan CEMAL
Anayasa Mahkemesi'nden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'ı tahliye kararı, hukuk adına son derece olumlu bir gelişme
Ruşen Çakır
Nihayet Balbay'a tahliye kararı. Geçmiş olsun
Hakan Şükür
Milletin seçtiği vekili, Meclis'te olmalıydı. Tahliye kararı sonrası Mustafa Balbay'a ve ailesine gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Ferhat Tunç
Mustafa Balbay'ın konuşması kapsayıcı ve yerinde bir konuşmaydi. Kendisine geçmiş olsun diyor ve darısı diğer Siyasi tutsaklara
Kamer Genç
Sayın Balbay'ın yıllarca çektiği haksız,hukuksuz zulmün sona ermesine çok sevindim.Darısı başka Recep zülmü altında inim inim inliyenlere.
Metin Feyzioğlu
Soruyorum niye hiç sebep yokken tutuklandı,bunca yıl tutuldu.Bu gece bunu düşünmeden #HoşgeldinBalbay demek yeterli.Darısı yeni tahliyelere.
Aylin Kotil
Balbay'ın özgürlüğüne kavuşmasına çok sevindim. Darısı haksız ve uzun tutukluk süresi ile cezalandırılanlara. 'Açın artık kapıları.'
10 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı