İBB Meclisi’nde hareketli dakikalar yaşandı

Meclis oturumdan görüntü
Psikoloji Toplantı Gözyaşı Vatan Haini İstiklal 

-Detay oturumdan görüntü
-Tartışma detay

( İSTANBUL ) -- İBB Meclis toplantısında “vatan haini” gerginliği- İBB Meclisi Türk Bayrakları ile donatıldı- İBB Mart ayı oturumu toplandı İSTANBUL

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mart ayı olağan toplantısı Saraçhane’de gerçekleştirildi.
AK Parti İBB Meclisi Grup Başkan Vekilli ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a tepki göstererek, “Cumhurbaşkanımızın isim vermeden, ülkemize ihanet edenlerden bahsederken kullandığı sözleri üzerine alan bu şahsın davranışı 'vatan haini' denildiğinde 'burada' diye ayağa kalkan psikolojinin sonucudur” demesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mart ayı olağan toplantısı Saraçhane’de gerçekleştirildi.
Meclise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılmazken mecliste hareketli dakikalar yaşandı. “Vatan haini” gerginliği AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a tepki gösterdi. Özkoç’un geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösteren Göksu, “CHP Grup Başkan Vekili şahsın ülkemiz için büyük bir istiklal ve istikbal mücadelesi veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği ve aslında tam da kendisini tanımladığı o çirkin ifadeleri bu mecliste tekrar tekrar kendisine iade ediyorum. Cumhurbaşkanımızın isim vermeden, ülkemize ihanet edenlerden bahsederken kullandığı sözleri üzerine alan bu seviyesiz şahsın davranışı 'vatan haini' denildiğinde 'burada' diye ayağa kalkan psikolojinin sonucudur” dedi.
Bunun üzerine İYİ Parti ve CHP grubunun meclis üyeleri, AK Parti grubu meclis üyelerinin üzerine yürüdü. Gerginlik kısa sürede yatıştı. “Bir de büfe verin işi bitirelim” AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Terör nerede varsa nerede zulüm varsa nerede mazlumun gözyaşı varsa kaynağından kurutmak bu milletin insani vicdani ve İslami sorumluluğudur. Az önce burada geçmişini inkar etmek için ‘Aslında ben öyle değildim. Ben CHP’liler sizin gibi düşünüyordum. Yanlışlıkla hafızlık kursuna gittim, hafız oluverdim. Onu bir türlü üzerimden atamıyorum. Onu atabilmek için aslında ben sizin gibiyim beni de aranızdan ayırmayın bir de büfe verin işi bitirelim’” ifadelerini kullandı. “Suriye’de ne işimiz var, İdlib’de ne işimiz var” sorusu Göksu, “'Suriye’de ne işimiz var, İdlib’de ne işimiz var' sorusuna cevap bulamayanlar için söylüyorum. 'Suriye’de ne işimiz var, İdlib’de ne işimiz var' demek, Çanakkale’ye kadar gelen yedi düvelin işgal hevesini unutmak demektir. 'Suriye’de ne işimiz var, İdlib’de ne işimiz var' demek Çanakkale şehitliğinde yatan İdlib nüfusuna kayıtlı binlerce şehidimiz unutmak demektir. 'Suriye’de ne işimiz var, İdlib’de ne işimiz var' demek Gaziantep’te Hatay Reyhanlı’da Ankara Garı’nda İstanbul Sultanahmet’te İstanbul Beşiktaş’ta patlayan bombaları, intihar bombacılarını unutmak demektir” diye konuştu.
Ardından İstiklal Marşı’nı okuyan Göksu’ya salondaki AK Parti ve İYİ Parti üyeleri ayağa kalkarak eşlik ederken CHP meclis üyelerinin bir süre kalkmadığı görüldü.
Gelen tepkilerin üzerine CHP meclis üyeleri de ayağa kalkarak İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik etti. Öte yandan, meclis toplantısı birinci oturumu sırasında toplantı salonunun İdlib şehitleri için Türk Bayraklarıyla donatıldığı görüldü.
(İEÇ- ÖY-
9 Mart 2020 Pazartesi günü yayınlandı