Huzura kavuşan Cizre'de özel okul yatırımı - ŞIRNAK

- Okul binasının dış genel planı - Davetlilerin okula gelişi - Vali Mehmet Aktaş'ın karşılanması - Vali Aktaş'ın vatandaşlarla selamlaşması - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın konuşması - Kaymakam Faik Arıcan'ın konuşması - Okul Kurucu Üyesi Ziver Ant'ın konuşması - Kurdela kesimi - Davetlilerin okulu gezmesiŞIRNAK (AA) - Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarla huzura kavuşan Şırnak 'ın Cizre ilçesine yapımı tamamlanan özel okul törenle hizmete açıldı. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Çavuş Köyü mevkisindeki okulun açılışında yaptığı konuşmada, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Devletin son yıllarda kamu kaynaklarının en büyük kısmını eğitime ayırdığını, bu sayede çocuk ve gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanacağını kaydeden Aktaş, şöyle konuştu:"Devlet - millet el ele vererek terör belasından kurtulduktan sonra eğitim olanaklarını artırmanın gayreti içerisine girdik. Şırnak ’ta 150 okulun ya inşaatı devam ediyor ya da ihale aşamasında. 2019 - 2020 eğitim öğretim döneminde Şırnak genelinde ikili öğretimi kaldıracağız. Özel sektörün de bu alana ilgi duyması memnuniyet vericidir."Cizre Kaymakamı Faik Arıcan ise, ilçede 50 bin öğrencinin bulunduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız, vatana, millete ve bu topraklara faydalı birer insan olacaklardır." dedi.
Programa, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sefinç ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı da katıldı.

İhracat Özel Okul 

23 Eylül 2018 Pazar günü yayınlandı