Husumetli aileler barıştırıldı - HAKKARİ

- Yemekten detaylar - Jirki aşireti ileri gelenlerinden Hacı Mehmet Adıyaman'nın Kürtçe konuşması - İş adamı Sabahattin Baş'ın konuşması Hakkari 'de husumetli aileler barıştırıldıHAKKARİ (AA) - Hakkari 'de bir kişinin ölümü nedeniyle iki aile arasında başlayan husumet, sona erdirildi.Bir süre önce Kırıkdağ köyünde başlayan husumet, Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman ve aile büyüklerinin girişimleriyle kısa sürede barışla sonuçlandı.Aile üyeleri, iş adamı Sabahattin Baş tarafından verilen barış yemeğinde bir araya geldi.Jirki aşireti ileri gelenlerinden Hacı Mehmet Adıyaman, aşiret bağlarının güçlü olduğunu ve hiç bir zaman birbirlerine karşı intikam duygusu ile hareket etmediklerini söyledi.

Adıyaman, ''Aşiretimiz 100 yıldan beridir böyle bir olay ile karşılaşmadı. İki kişi arasında bizim de bilmediğimiz nedenle tatsız bir kaza yaşandı. Hayatını kaybeden genç hepimizin torunuydu. Hepimiz kardeşiz." diye konuştu.
Baş ise davete katılan iki aile üyelerine teşekkür etti.Kırıkdağ Köyü Muhtarı Necmi Adıyaman da, böyle olayların bölgede acılara sebep olabildiğini belirterek, "Bu olay değerli insanların katkılarıyla kısa sürede çözüme kavuşturulmuştur. Süreç boyunca çözüm sağlamak adına olumlu girişimlerde bulunan Sayın Valimiz ile komutanlarımıza da teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Aşiret Barış Yemeği Bild 

17 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı