Hüseyin Gülerce'den Zaman gazetesine: Neden üstünüze alınıyorsunuz

“ÖSYM tüm sınavları yeniden inceleyecek”
Ortak Akıl Hüseyin Gülerce Zaman Gazetesi Paralel Yapı Kpss 


Açıklama ÖSYM Başkanı Ali Demir'den geldi. Demir, “İncelemelerimiz, sadece 2010 öncesiyle kalmayacak. 2010 sonrasındaki sınavlarımıza da yeniden kritik bir gözle bakacağız. Hak ve adaleti zedeleyen her türlü unsuru ortadan kaldırmak adına incelemelerimizi yapacağız' dedi. İşte bu açıklama “KPSS'de paralel yapının oyunu mu var?” sorusunu akıllara getirdi. İddiayla ilgili son değerlendirme Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce'den geldi.

'BÜTÜN MAAŞLARI HARAMDIR'
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan 'Ortak Akıl' programında konuşan Gülerce, paralel yapıyla bu soruşturmaların ilişkilendirilmesini yargı ve hukuk açısından doğru bulmadığını söyledi. Zaman gazetesinin “KPSS'de suç diskini dosyaya savcı eklemiş” manşeti üzerinden devam eden Gülerce, “Zaman gazetesinin yaptığı yanlış ne? KPSS konusunun en başına gidiyor. Ortadaki bir jandarma raporuna dayanarak bir komplo kurulduğunu söylüyor. Ben isterdim ki gazetecilik açısından bu haberin yanında Ali Demir'in açıklamalarına da yer verilsin. Olay bir disk ilavesi değil. Binlerce insanın sınavlarda yolsuzluk yaptığını konuşuyoruz. Birileri sınav sorularını önceden öğrenerek kazanmışlarsa bu haksızlığı yaptıkları tarihten beri aldıkları bütün maaşlar haramdır. Zaman'da bu konuda hassas. Polisler için haram lokma yemedik diyorlar. Birisinin demesiyle bütün camiayı kurtaramazsınız, birisinin hatasıyla bütün bir kurumu batıramazsınız. Yargı kararını beklemek gerek” dedi.

'NEDEN ÜZERİNİZE ALINIYORSUNUZ?'
Objektif gazetecilik yapılması gerektiğini savunan Gülerce, sürecin başka yöne çekilmemesi gerektiğini belirtti. İddiaları hatırlatan Gülerce, “Bunlar hemen geçiştirilecek değil. Paralel yapı dinlemiyoruz arkadaş biz. Burada kul hakkı var, haram lokma yeme meselesi var. Bu işin üstüne gidilmelidir. Böyle manşet atmanız lazım. Üzerinize neden alınıyorsunuz? Kendinizi müdafaa etme gereğini neden duyuyorsunuz?” şeklinde konuştu.
Hüseyin Gülerce Hakkında
İlkokulu Enez'de, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu'nda okudu. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü bitirdi. İstanbul'da 1969-1977 yıllarında Yeniden Milli Mücadele dergisinde ve Bayrak gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik öğretmenliği ve müdürlüğü ile Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Anavatan partisinden milletvekilig...
devamı
18 Ocak 2015 Pazar günü yayınlandı