Hüseyin Çelik, Öcalan'ın Mektubunu Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Habertük ekranlarında İmralı mesajlarını değerlendirdi.
Abdullah Öcalan İmralı Adası Nevruz Hükümet Genel Başkan Yardımcısı 


İmralı Adası'nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecine yönelik mesajı Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında okundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Öcalan'ın 'Silah değil siyaset. Silahlı güçlerimiz sınır dışına çekilsin ' çağrısını değerlendirdi.

Hüseyin Çelik'in yaptığı açıklamalar şöyle:

' Uzun zamandan bu yana beklenen bir şeydi. PKK'nın sınır dışına çekilip, sonra da silahları bırakması arzu edilen bir şeydi. Biz hep 'BDP Meclis'e gelip ne istiyorsa onu söylesin. Ama şiddeti ve terörü teşvik etmesin. Düşünce özgürlüğü kapsamında kendilerini ifade etsinler' diyorduk. Bugün bu çağrının yapılmış olması şüphesiz ki olumlu bir gelişmedir. Ama biz henüz yolun başındayız. Bunun bir de uygulaması var. Türkiye'nin doğusunda da batısında da ihtiyatlı bir iyimserlik var. Umarım bu süreci sabote edecek gelişmeler olmaz.Kırsal kesimde bulunan PKK'lılar eğer sınır dışına çekilirlerse operasyonlar yapılmayacak. TBiz bu zamana kadar sözümüzün arkasında durduk. Bizim bütün derdimiz demokratik değerler altında insanları buluşturmak. '

21 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı