Hüseyin Çapkın’dan “Bomba” Açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, sabah saatlerinde Valilik duvarı dibine bırakılan bomba ile ilgili olarak, “Valiliğin dış duvarında bir şüpheli paket polislerimizce fark edildi ve etkisiz hale getirildi. Bunlar zaman zaman rastladığımız şeyler” dedi.
Emniyet Müdürü Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Taksim Taksim Meydanı İstanbul Emniyet Müdürü 


Türk Polis Teşkilatı ' nın 167. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı ' na gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim ' de düzenlenecek resmi geçit töreninin hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Emniyet Müdürü Çapkın, “Gördüğünüz gibi hava şartları dolayısıyla buradaki törenimiz bir saatten fazla süreceği için resmi geçit törenimizi iptal ettik. Çelengimizi koyacağız diğer etkinliklerimizde gece devam edecek” dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, sabah saatlerinde Valilik duvarı dibinde bulunan bomba ile ilgili olarak, “Valiliğin dış duvarında bir şüpheli paket polislerimizce fark edildi ve etkisiz hale getirildi. Bu ses patlayıcısı cinsi bir şeydi etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

Basın mensuplarının geçtiğimiz günlerde “Bugün yaşanan olayın Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ' ndaki patlamayla ilgili bir benzerliği var mı? sorusu üzerine ise Çapkın sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Olayın benzemesi değil de, belki cinsi açısından bir benzeme olabilir. Şimdilik söyleyebileceğimiz bu kadar, zaman zaman rastladığımız şeyler.”


10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı