HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu - DİYARBAKIR

- Kongre salonuna asıla Atatürk resmi ve Türk Bayrağından detay - Kongre salonundan detaylar - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşması HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: - "28 Şubat'ın brifingli yargısı gibi FETÖ yargısı vardı. Zulmeden, başka yerlerden emir alan. Onların büyük bir kısmı başka hakimlerin karşısında hesap veriyor" - "(Seçim ittifakı) Kategorik olarak 'şu veya bu partiyle ittifak yapmayız.' diye bir yargımız yoktur"DİYARBAKIR (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "28 Şubat'ın brifingli yargısı gibi FETÖ yargısı vardı. Zulmeden, başka yerlerden emir alan. Onların büyük bir kısmı başka hakimlerin karşısında hesap veriyor." dedi.
Yapıcıoğlu, merkez Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu'nda partisince düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, "Önce insan, öncelik adalet" şiarıyla yola çıktıklarını ve adaleti sürekli talep ettiklerini söyledi.

28 Şubat sürecinde dindar insanlara yönelik cadı avı başlatıldığını, kadınların başörtüsünden dolayı okula alınmadığını, dindar insanların memuriyetlerine son verildiğini, gümüş yüzük takanların ordudan atıldığını anlatan Yapıcıoğlu, yüksek rütbeli hakimlerin, yüksek rütbeli askerlerden aldıkları talimatla İslami kesim aleyhine yargı terörü estirdiklerini kaydetti.
Yaşanan sorunun 28 Şubat'tan çok eski olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:"Zulüm altında inleyen insanlar çığlık atıyor. 28 Şubat'ın brifingli yargısı gibi FETÖ yargısı vardı. Zulmeden, başka yerlerden emir alan. Onların büyük bir kısmı başka hakimlerin karşısında hesap veriyor. Onların büyük kısmı cezaevlerinde. Onların cezaevlerine hapsettiği Yusufiler cezaevlerinde kalmaya devam ediyor. Onlar hürriyetlerine kavuşmadan adalet tecelli etmiş olmaz. Anneler onların yolunu gözlemeye devam ettikçe adalet tecelli etmez."Yapıcıoğlu, hak yerini buluncaya kadar zulme uğramış halkın sesini ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.
- Seçim ittifakıSeçimlere uzun bir süre olması nedeniyle parti ittifaklarının gündemlerinde olmadığı ve bununla ilgili karar almadıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:"Bizim hiçbir partiden, hiç kimseden ittifak beklentimiz yoktur. Kategorik olarak 'şu veya bu partiyle ittifak yapmayız.' diye bir yargımız yoktur. Bizim bir çizgimiz vardır. Bizim değerlerimiz vardır. O değerlerimize zarar verecek, çizginin dışına çıkacak hiçbir harekette bulunmayız. Herkes şunu bilsin. İslam'a ve bizim değerlerimiz olan İslami olan şeylere Müslümanlara açıktan saldıran insanlara bizim yürüyecek tek bir adımımız yoktur. Kendi şahsi ve grup menfaatlerimizi milletin menfaatine, ümmetin maslahatına feda etmişizdir, bundan sonra da feda edeceğiz."Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçim sonucunda Metin Kaya, il başkanlığına seçildi.
Gözleme Ümmet Cezaevleri İl Kongresi Başörtüsü 

11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı