Hobi olarak başladı şimdi iş yeri sahibi

Kadın girişimci Ayşegül Birdal ile röp.
Siyer Kadın Girişimci Sentetik El Emeği Göz Nuru İş Makinası 

-Kadın girişimci Ayşegül Birdal'ın iş yerinden detaylar
-Kadın girişimci Ayşegül Birdal'ın ürettiği ürünlerden detaylar
-Kadın girişimci Ayşegül Birdal'ın dikiş makinasında dikiş yaparken detaylar
-Genel detaylar

( ESKİŞEHİR - ÖZEL)- Hayalini gerçekleştiren kadın girişimci Ayşegül Birdal;- "Dükkanı açmaya karar verdiğimde sermayem bile yoktu"- "Hedefim kursiyerlerimi yanıma alıp işimi büyütmek" ESKİŞEHİR

- Eskişehir’de yaşayan kadın girişimci Ayşegül Birdal, hobi olarak başladığı mesleğinde KOSGEB’in desteği ile dükkanını açarak el emeği göz nuru ürünlerini müşterilerinin beğenilerine sunuyor. Ayşegül Birdal, önceleri can sıkıntısını gidermek için uğraş olarak gördüğü el işini daha sonra profesyonel olarak bir kursa kaydolup öğrendi. Gittiği kursta 6 yıl eğitim gören Birdal, yaklaşık 3 yıl önce KOSGEB’den destek alarak kendi işini kurdu. Birdal, şimdilerde ise kurduğu iş yerinde başkalarının da faydalanması için ücretsiz kurslar veriyor. Ayşegül Birdal mesleğine ilk başlarda hobi olarak başladığını söyledi.

Birdal, "Hobi amaçlı başladım. Tamamen can sıkıntısından. Daha sonrasında bir iş fikri oluştu. Ben bu işi yapabilirim şeklinde ve bunu hayata geçirdim. Artık benim işim. Dükkanımı 3 yıldır işletiyorum. Burada keçe ve oyuncak üzerine kurs veriyorum. Kursiyerlerim var. Kursu hiçbir gelir beklentisi olmadan ücretsiz veriyorum" dedi.
"Dükkanı açmaya karar verdiğimde sermayem yoktu" Dükkanı açmaya karar verdiğinde sermayesinin bile olmadığını ifade eden kadın girişimci Birdal, "KOSGEB ile ilgili araştırmalar yapmaya başladım. KOSGEB’in seminerlerine katıldım ve belgemi aldım, sermayemi oluşturdum. Sermayemi oluşturduktan sonra dükkanımı açtım ve bütün evraklarımı hazırlayıp KOSGEB’e teslim ettim. 30 bin liralık hibe yardımı aldım. Bana ciddi bir destek oldu. Çünkü sermayem sıkıntılıydı. Eksiden başlamıştım. KOSGEB’in desteği toparlanmama yardımcı oldu. Kazandığımı malzemeye yatırdım. 3 yılın sonunda şuan biraz daha rahatladım. Malzeme olarak keçe, sentetik keçe, doğal yün keçe, çuval, kumaş ve kağıt kullanıyoruz. Aklınıza ne gelirse kullanıyoruz. Belli bir sınırı yok bunun. Dışarıda bir ağaç dalını bulup değerlendirmişliğimiz var. Her şeyi kullanabiliriz. Bu bizim tamamen hayal gücümüzle ilgili bir durum" diye konuştu.
"Hedefim kursiyerlerimi yanıma alıp işimi büyütmek" Mesleği ile ilgili hedefinden de bahseden Birdal, "Hedefim yaptığım işi büyütmek. Daha büyük bir atölye oluşturmak. Büyük bir atölye oluşturup, yanımdaki kursiyerlerimden çalışmayanları yanıma alıp seri üretime geçmek. Toplu bir şekilde üretip insanlara sunabilmek" ifadelerini kullandı. Son olarak kadın girişimci Ayşegül Birdal, yaptığı işi bayanlara da tavsiye ederek şunları söyledi; "Bayanlar oturup olumsuz şeyler düşünmek yerine bu tip şeylerle uğraşsınlar. Kafalarını dağıtsınlar. Zaman ilerledikçe ne kadar keyif verdiğini anlayacaklar ve devamında belki onlarda iş fikri oluşturacaklar, daha farklı bir şeyler yapacaklar. Hanımlara bu tip şeylerle uğraşmalarını öneriyorum." Öte yandan kadın girişimci Birdal, el işi sektöründe Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Derya Baykal ile tanışıp, beraber bir çalışma yapmak istediğini belirtti.

28 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı