HİTÜ kapılarını dördüncü kez çocuklara açacak - ÇORUM

- Rektörlük binasından detaylar - Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam'ın açıklamasıHİTÜ kapılarını dördüncü kez çocuklara açacakÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesinin (HİTÜ) 4. Çocuk Üniversitesi programı, 24 Haziran - 5 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Rektörlük Erol Olçok Senato Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, HİTÜ Çocuk Üniversitesi için ön kayıtların 27 Mayıs'ta başlayacağını söyledi.

Baykam, 2007 - 2008 doğumlu 100 çocuğa 60 civarında akademisyenin eğitim vereceğini belirterek, "Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Çocuk Üniversitesi programımız geçtiğimiz yıllarda yoğun ilgi gördü. Bu yıl kapsamı ve kontenjanı daha da genişletiyoruz." dedi.
Programın TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini dile getiren Baykam, "Eğitime alacağımız 100 çocuğumuz, cocukuniversitesi.hitit.edu.tr adresine yapılacak ön başvuruların ardından 11 Haziran'da kura ile belirlenecek." diye konuştu.
Baykam, iki haftalık eğitimde çocuklara birçok alanda eğitim verileceğini belirterek şunları kaydetti:"Programda çocuklara anatomiye giriş, arkeoloji atölyesi, 3D tasarım atölyesi, DNA okulu, ebru atölyesi, elektronik robot atölyesi, nano dünyaya yolculuk, mikropların dünyası, matematik, İngilizce, müzik ve spor alanlarında buna benzer pek çok eğitim verilecek. Bu sayede çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Programa katılım ücreti bu yıl 100 lira olarak belirlenmiştir."
Matematik Zihinsel Gelişim Basın Toplantısı Toplantı İngilizce 

16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı