Hırsızlar Ramazan ayında camilerin musluklarını çaldı

Caminin çalınan muslukları
Kimlik Tespiti Akalan Osmanpaşa Allah Hırsız 

-Sivil polisin inceleme yapması
-Musluk sökülmüş yeri
-Caminin dış görüntüsü
-Din görevlisi Mertcan Kır ile röportaj
-Mahalleli gençler ile röportaj
-Muslukları çalınan diğer caminin dış görüntüsü
-Çalınıp yerine takılan musluklar
-Sucunun caminin çalınan musluğunu yerine takması
-Din görevlisi Mustafa Ak'ın yeni taktıkları musluğu göstermesi
-Mustafa Ak'ın açıklaması

( SAMSUN -ÖZEL-HD) SAMSUN

- Samsun'da hırsızlar Ramazan ayında 2 ayrı caminin tuvaletleri ve abdesthanelerindeki muslukları söküp çaldı. Olay, Samsun'un Canik ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Teknepınar Mahallesi'nde Müftü Acar Camisi'ne gelen kimliği belirsiz hırsız, dün tuvaletlerden 7 adet bugün de abdesthaneden 9 adet muslukları söküp çaldı. Caminin din görevlisi Mertcan Kır, hırsızlık olayını fark edince polise haber verdi. Din görevlisi Mertcan Kır, "Dün hırsızlık oldu. Mecburen vanaları kapatmak zorunda kaldık. Anons verdik cemaate suyumuz kapandı abdestli gelin diye. Kimileri abdestsiz geldi mağdur oldu. Baya bir sıkıntı yaşadık. Allah ıslah etsin bunu yapanları. Camiden yapılacak bir şey değil bu. İnşallah yakalanırlar" dedi.
Mahalleli gençler ise camideki hırsızlık olayının Ramazan günü yapılmasının daha da kötü olduğunu ifade ettiler. Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Hacı Bahadır Alaman Camisi'nin de muslukları çalındı. Kimliği belirsiz hırsız, abdesthaneden 4, tuvaletlerden ise 3 olmak üzere 7 musluğu çaldı. Hırsılık olayını fark eden caminin din görevlisi Mustafa Ak olayı polise haber verdi. Mustafa Ak, hırsızların muslukları çalması üzerine suyun boşa altığını belirterek usta getirip yeni musluk taktırdıklarını söyledi.

Polis her iki camideki musluk hırsızlığıyla ilgili çalışma başlatarak hırsızların kimlik tespitine ve yakalanmasına çalışıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
4 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlandı