Hıdırellez’i ateşin üstünden atlayarak kutladılar

Mehteran marşı
Yağlı Güreş Bağlama Anma Töreni Yağlı Güreşler Başpehlivan 

-Şed bağlama
-Ahi gösterisi
-Ateşten atlama
-Başkan röportaj

( İSTANBUL )- Kağıthane’de Sadabad yaz etkinlikleri başladı İSTANBUL

- Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Sadabad Yaz Etkinlikleri, Hıdırellez şenlikleriyle başladı.
Hasbahçe’de kuzuların pişirildiği şenlikte Belediye Başkanı Fazlı Kılıç vatandaşlarla birlikte ateşten atladı. Kağıthane’de geleneksel hale gelen Sadabad Yaz Etkinlikleri başladı.
Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliğin açılışına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yöresel oyunlarla start verilen etkinlikte baharın müjdecisi Hıdırellez dolayısıyla Başkan Kılıç ve beraberindekiler ateş üzerinden atladı. Kuzuların pişirildiği şenlikte Ahilik geleneği olan şed kuşanma töreni gerçekleştirildi.
Törende Başkan Fazlı Kılıç şed kuşandı. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tarihe saygı düşüncesi ve vefa duygusuyla Sadabad Yaz Etkinlikleri programını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, “Tüm geleneksel sporlarımızı burada gerçekleştiriyoruz. Biz her sene Sadabadyaz etkinlikleri adıyla etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bu senede her sene olduğu gibi yine şed kuşatma törenleri ve Hıdırellez’i birlikte başlattık. Cumartesi günüyağlı güreşlerimiz var Kırkpınar’a alternatif son derece güzel bütün başpehlivanların katıldığı bir etkinlik olacak. Ardından çocuklarımız için uçurtma şenlikleri ve bisiklet yarışma etkinlikleri olacak. Arkasından da okçuluk müsabakaları geleneksel model okçuluk o müsabakalarımız yapılacak. Bunun arkasından da ciritlerimiz var Anadolu’nun dört bir yanından değerli sporcularımız katıldığı cirit etkinliklerimiz olacak. Ramazan’a kadar Sadabad yaz etkinliklerimizi tamamlamış olacağız. Etkinliklere tüm Kağıthanelileri bekliyoruz. Tarihi bir alan tarihi yerlerimizi restore ettik, tarihi bilgilerinizi derledik topladık. Birçok kitap oluşturduk, bir yandan geleneksel sporlarımızı yaşatıyoruz. Çok güzel bir gün Kağıthanelilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı