Her hane bir mahalle

Cezmi Ateşin konuşması
Bild Birinci Sınıf 

-Ömer Ateşin konuşması ( sakallı )
-Mustafa Dokelin konuşması ( bıyıklı)

( SAMSUN - ÖZEL - HD)- Komşuları mahalleleri ayırıyor- Aynı mevkide bulunan 3 evin 3'ü de farklı farklı mahalleye bağlı SAMSUN

- Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir arada bulunan 3 hanenin, 3’ünün de farklı bir mahalleye bağlı olması şaşkınlığa yol açıyor. Kumral Mahallesi sınırlarına yakın olan Küresırtı mevkisinde ikamet eden toplam 3 haneyi oluşturan Cezmi Ateş(65), Mustafa Dokel (57), Ahmet Çiçek (69) her hanenin ayrı bir mahalleye bağlı olduğunu, bu yüzden hizmet almada zorluklar yaşadıklarını belirttiler. İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki 3 haneli bölgenin yolunun yarısından fazlası toprak. Bölge insanı özellikle kışın ulaşım zorluğu çekiyor. "Mevsimlik değil yıl boyu ikamet ediyoruz" Cezmi Ateş kendi babasının Çorakdere Mahallesi’nden, Mustafa Dokel’in dedesinin Kumral Mahallesi’nden, Ahmet Çiçek’in dedesinin de Kocakaya Mahallesi'nden önceden gelerek bu bölgeye yerleştiklerini, bu bölgede mevsimlik değil yıl boyu ikamet ettiklerini söyledi.

Bulundukları mevkinin Kocakaya Mahallesi sınırları içerisinde olmasına rağmen, muhtarlık olarak Çorakdere’ye bağlı olduklarını belirten Ateş, her hanenin hangi mahalleden geldi ise o mahalleye bağlı olduğunu belirterek yeterli hizmet alamamaktan dert yandı. En büyük sorunlarının yol olduğunu dile getiren Cezmi Ateş, hasta olunca zamanında doktora götüremediklerini, çocukların okula kış şartlarında gidemediklerini belirtti.
Çocuklardan biri 13, diğeri 9 yaşında okula başladı Her mahallenin bir haneden oluşmasından dolayı yeterli hizmet alamadıklarını belirten Mustafa Dokel, ulaşım sorunu olduğundan dolayı çocukları okula zamanında gönderemediklerini, biri 13, diğeri 9 yaşında olan çocuklarını bu yıl birinci sınıfa gönderebildiğini, yalnızlıktan yatılı okula da veremediğini söyledi.

Dokel bir hane oldukları için mağduriyet yaşadıklarına vurgu yaparak 3 hanenin aynı muhtarlığa bağlanması halinde hizmet geleceğine inandığını kaydetti.
Kendisinin ev yapmakta zorlandığına değinen Mustafa Dokel, malzeme getirmekte de zorlandıklarını, bu konuda da destek beklediğini sözlerine ekledi.
24 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı