Hem kendi çocuklarının hem de mahallenin annesi

Meryem Kuş ile röportaj
Fabrika Uyuşturucu Anneler Günü Makine Fabrikası Tesbih 

-Muhtarlıktan genel ve detay görüntüler
-Mahalleliyle ilgilenirken detaylar
-Meryem Kuş'un tesbihinden detaylar

( ESKİŞEHİR -ÖZEL-HD)- Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş;- “Çocukların ayağına taş, gözüne yaş değerse benim bunun karşısında olacağımı çok iyi bilirler”- “Anne babalara sesleniyorum çocuklarını sevmekten utanmasınlar” ESKİŞEHİR

- Anadolu topraklarında cefayı, sabrı, iyiliği temsili annelerin güzel bir örneği olan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş, sadece kendi çocuklarına değil, Yeşiltepe'ye de annelik yapıyor. Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanılan Anneler Günü, bu sene de fedakarlığın en büyük örneklerinden biri olarak hatırlanıyor. Eskişehir Tepebaşı bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde muhtar olarak görev yapan Meryem Kuş Açıkgöz, 2 erkek çocuk sahibi. Eşinin vefat etmesiyle çocukların bakımını tek başına üstlenen Açıkgöz'ün anneliği çocuklarıyla da sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda muhtar olarak bütün mahalleye de annelik yapan Açıkgöz, gençlerin uyuşturucudan etkilenmemesi için bir spor klubü kurulmasını da sağlamış. “Hem anne hem baba olmak çok zor” Eşinin vefatıyla 2 oğluna hem anne hem baba olduğunu dile getiren Muhtar Meryem Kuş, “Küçük oğlum Amerika’da burslu olarak eğitim görüyor, büyük oğlum bir makine fabrikasında çalışıyor. Hem anne hem baba olmak çok zor. Allah bu kuvveti bana verdi şükürler olsun ki. Çocuklarım da beni hiç üzmedi, yüreklerine sağlık” şeklinde konuştu.
“Ben sadece çocuklarımın değil, Yeşiltepe’nin de annesiyim, babasıyım” Mahallelinin de desteğini alarak tüm çocuklara annelik yaptığını aktaran Kuş, “Ben sadece çocuklarımın değil, Yeşiltepe’nin de annesiyim, babasıyım. Mahalledeki çocuklarım ve onların aileleri bunu çok iyi bilir. Kendi çocuklarımı bırakın, mahallede tek bir çocuğumun ayağına taş, gözüne yaş değerse benim bunun karşısında olacağımı çok iyi bilirler. Bu anlamda emniyet ekiplerine teşekkür ederim, hepsi her anlamda yanımızda ve bizi yalnız bırakmadılar. Yüreklerine sağlık. Tüm Türkiye’nin, Eskişehir’in ve Yeşiltepe’nin kısacası her hak eden annenin anneler günü kutlu olsun” diye belirtti.
“Benim anneler günüm o gün olacak” ABD’de tam burslu olarak eğitim almaya hak kazanan küçük oğlunu çok özlediğini söyleyerek, Sosyal medyaya teşekkür etmemek elde değil. Mesajlaşma uygulaması sayesinde görüşüyoruz ama o ayrı bir şey. 1 yıl oldu, hani derler ya insanın burnunun diğeri sızlıyor diye, işte tam da öyle. Görmek dokunmak değildir. Anneler bunu çok iyi bilsin. Görmek, varlığını hissetmek demek değildir, saçını okşamak, koklamak, nefesini içine çekmek bunlar başka şeyler. Oğlum uçakla 10 saatlik mesafede. İnşallah Haziran’ın 8’inde İstanbul Havalimanı’ndan gidip alacağım, kavuşup koklayacağım. İşte benim anneler günüm o gün olacak. Anne babalara sesleniyorum çocuklarını sevmekten korkmasınlar” ifadelerini kullandı. “Annenin de babanın da birinci görevi önce çocukların gönüllerini doyurmaktır” Anneler günü vesilesiyle tüm annelere bir çağrıda bulunan Kuş düşüncelerini şu sözlerle açıkladı; “Annelere tekrar şunu söylüyorum, çocuklarını sevmekten utanmasınlar. Çocuklarımızın öncelikle sevgiye, sonra ekmeğe ihtiyacı var. Çocukların cebine para koyup, dışarıya salmaları çocukları sevdikleri anlamına gelmez. Annenin de babanın da birinci görevi önce çocukların gönüllerini doyurmaktır. Karınları zaten doyar kimse merak etmesin”
13 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı