Helikopterin düşme anını gören vatandaş:“Havada yanmaya başladı, ben dumanı gördüm”

Görgü tanığı ile röportaj

( İSTANBUL ) İSTANBUL
Güvenlik Görevlisi Helikopter Kaza Helikopter Kazası Askeri Helikopter Helikopter 


- Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına tanık olan bir güvenlik görevlisi o anları anlattı. Görgü tanığı: “helikopter havada yanmaya başladı, dumanı ve ateş gibi bir şeyi gördüm” Çekmeköy’de askeri helikopterin bir sitenin parkına düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Helikopterin düşme anına tanık olan güvenlik görevlisi Erdal Balcı, gördüklerini şu sözlerle anlattı: “kuyruk kısmı aşağıdaydı, bir yalpalamaya başladı.
Ama çok yüksekteydi. Sonra hızlı bir şekilde bu tarafa geldi, ben anladım düşeceğini ve koşmaya başladım. Sitenin içine girdim, girdiğimde site sakini olan yaralı bir arkadaş vardı yerde. Yaralı arkadaşa su verdim nasılsın dedim, ben iyiyim siz askerlere bakın dedi.
Ben de askerlerin yanına gittim ama polisler beni daha daha ileri sokmadılar. Helikopterin havada yanmaya başladığını söyleyen gördü tanığı: “Havada yanmaya başladı, ben dumanı gördüm, ateş gibi bir şey de gördüm. Çok yüksekteydi ve yalpalamaya başladı.
Ben sıcağı sıcağına olay yerine geldim. Askerler tur atıyordu havada, keşke şu alana düşselerdi de kurtulma şansları olsaydı, oraya düşmeleri kötü oldu.
11 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlandı