Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri - ELAZIĞ

- Hayvan hastanesini gezen öğrencilerden görüntü - Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneği Başkanı Erhan Eğit'in konuşması - Gezi katılan öğrencilerden Süleyman Mekiran'nın konuşması - Öğrencilerden Merve Taşel'in konuşmasıHayvanları Koruma Günü etkinlikleriELAZIĞ (AA) - Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneği, Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaklaşık 100 üniversite öğrencisi ile Elazığ Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.Yetkililer, barınaktaki sokak hayvanlarıyla ilgili öğrencilere bilgi verirken öğrenciler de hayvanlarla yakından ilgilendi.Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneği Başkanı Erhan Eğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin geleceği olan gençlere hayvan sevgisini kazandırmak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Bu tür etkinliklerin belirli günlerde değil sürekli yapılması gerektiğini aktaran Eğit, şunları ifade etti:"Ara ara buraya geliyoruz. Çünkü bir sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda özellikle sokak hayvanları ile alakalı çalışmalar gayet hoşumuza gidiyor. Bugün de arkadaşlarımızla Elazığ Belediyesinin geçici hayvan hastanesi ve hayvan barınağındayız. Buradaki kedi ve köpeklerle beraberiz."Öğrencilerden Süleyman Mekiran, "Hayvanları korumak ve sevmek için farkındalık yaratmak istedik. Buraya geldiğimizde çok güzel şeylerle karşılaştık. Hayvanlara bakıp sahipleniyorlar. Bu çok güzel bir şey." diye konuştu.
Merve Taşel de ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, sokak hayvanlarının yanında olmanın, onları sevmenin aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunu dile getirdi.
Hayvan Barınağı Farkındalık Yaratma Üniversite Öğrencisi Sokak Hayvanları Sosyal Sorumluluk 

7 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı