Hayvan pazarında bayram telaşı yaşandı - DENİZLİ

- Hayvan pazarında bayram telaşı yaşandı - Eskihisar Mahallesi'ndeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı - Küçükbaş hayvan satıcısı Ahmet Kara açıklama - Küçükbaş hayvan satın alan Yaşar Yıldız açıklamaHayvan pazarında bayram telaşı yaşandıDENİZLİ (AA) - Denizli 'de kurbanlık satışı yapılan canlı hayvan pazarında, bayramın ilk gününde henüz kurbanlık almamış olanlar yoğunluk oluşturdu.Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlıklarını önceden temin edenler ibadetlerini belediyelerin belirlediği yerlerde yerine getirdi.Kurbanlık alımını, fırsat bulamadığı ya da fiyatların ucuzlaması umuduyla sonraya bırakanlar ise Eskihisar Mahallesi'ndeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda yoğunluk oluşturdu.Kentte besicilik yapanların yanı sıra başka bölgelerden getirilen kurbanlıkların satışa sunulduğu canlı hayvan pazarında bazı satıcılar, nakliye yükünden kurtulmak için fiyatları düşürdü.Büyükbaş hayvanların çoğunun satıldığı pazarda, kalan küçükbaş hayvanların kilogram fiyatları 10 liraya kadar indi.Küçükbaş hayvan satıcısı Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baklan ilçesinden pazara geldiğini belirterek, "Yıllardır besicilikle uğraşıyorum, üretiyorum. 155 hayvanım vardı, 6'sı kaldı. O da çok önemli değil. Kaldı diye bedavaya verecek halimiz yok. Şu an vatandaş bin liraya çok güzel kurbanlık alabiliyor, bu da uygun." diye konuştu.
Küçükbaş hayvan satın alan Yaşar Yıldız, işlerinin yoğunluğundan kurbanlık alımını bugüne bıraktığını ifade ederek, "Fiyatlar son derece ucuz. Tahminlerimden yüzde 30 - 40 daha aşağı. Bin 100 liraya aldım." dedi.
Cuma Şanlıay ise işinden dolayı kurbanlığı bayram günü alabildiğine işaret ederek, "Fiyatlar şu an gayet iyi. Beklediğimden daha iyi." değerlendirmesi yaptı.
Kurbanlık Satışı Muhabir Hayvan Pazarı Hayvan Irak 

21 Ağustos 2018 Salı günü yayınlandı