Hayme Ana'dan Ertuğrul Gazi'ye 'Diriliş Yolu Yürüyüşü' - KÜTAHYA

Hayme Ana'dan Ertuğrul Gazi'ye "Diriliş Yolu Yürüyüşü" - KÜTAHYA - Dinlenme görüntüsü - Teslim Töreni - YürüyüşHayme Ana'dan Ertuğrul Gazi'ye "Diriliş Yolu Yürüyüşü" - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimleri tarafından organize edilen "Diriliş Yolu Yürüyüşü"nün ikinci gününde katılımcılara Kayı Boyu Sancağı teslim edildiKÜTAHYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimleri tarafından organize edilen Diriliş Yolu Yürüyüşü'nün ikinci gününde katılımcılara Kayı Boyu Sancağı teslim edildi.Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi olan ve "devlet ana" diye tanınan "Hayme Ana"'nın Çarşamba köyündeki kabri başında dün başlayan ve 75 kişinin katıldığı "Diriliş Yolu Yürüyüşü"nün ikinci gününde, Kayı Boyu Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri Ebe Çamlığında yürüyüşçülere Bilecik Valiliğine ulaştırılmak üzere Kayı Boyu Sancağı teslim etti.Teslim töreninde konuşan Kayı Boyu Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Yeşilyaprak, "Diriliş yürüyüşünüz kutlu olsun. Sancağımızı, Osmanlı'nın sancağını Bilecik valimize, Söğüt'teki atalarımıza teslim etmek üzere sizlere takdim ediyorum. Ayrıca teslim ettiğim bu çadırda Osmanlı İmparatorluğunun doğduğu Domaniç'te yaşadıkları çadırın minyatürü. Atalarımız bu çadırlarda yaşamışlar, yaşamlarını bu şekilde sürdürmüşler. Bu çadırı da teslim edilmek üzere sizlere veriyorum." dedi.
Kayı Boyu Sancağını teslim alan İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma Saha Koordinatörü Mümtaz Serdaroğlu, bu kutlu yürüyüşü yeniden canlandırdıkları için şeref duyduklarını belirterek, "İnşallah bu başlangıçla birlikte başkanımızdan teslim aldığımız sancağımızı, sizlerin selamıyla Bilecik Valimize ileteceğiz." ifadelerini kullandı.Çadırdan devlete giden yolun başlangıç noktasında olduklarını söyleyen Serdaroğlu, "Nereden geldiğimizi bilirsek, nereye gideceğimizi daha iyi değerlendirebiliriz. Devletimiz daim olsun inşallah." dedi.
Hayme Ana'nın Çarşamba köyündeki kabri başından başlayan "Diriliş Yolu Yürüyüşü", 8 Eylül'de Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi'nde son bulacak.
Minyatür Allah 

5 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı