Hayırsever iş adamından Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek - ŞANLIURFA

- Suriyelilerin yaşadığı çadırlar - Yemek dağıtımı - Hayırsever iş adamı Hüseyin Tarım'ın konuşmasıHayırsever iş adamından Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek - Akçakele ilçesinde faaliyet gösteren bir yemek firmasının sahibi iş adamı Hüseyin Tarım, haftanın belli günlerinde Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek dağıtıyorŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa 'nın Akçakale ilçesinde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşayan 3 bin Suriyeli sığınmacıya bir yemek şirketi, haftanın beli günlerinde sıcak yemek ikram ediyor.Şirket işletmecisi Hüseyin Tarım, gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 5 yıldır kendi imkanlarıyla ihtiyaç sahibi Suriyelilere yemek yardımında bulunduğunu söyledi.

İlçede kalan Suriyelilerin zor durumda yaşadığını belirten Tarım, imkanlar çerçevesinde yardımları sürdürmeye devam ettiğini belirtti.
Suriyelilerin, hayırseverlerin yardımlarını beklediğini anlatan Tarım, şöyle konuştu:"Ben yaklaşık 5 yıldır kendi bütçeme göre bu insanlara yardım ediyorum. Afrin operasyonu tamamlandıktan sonra bu insanlar kendi topraklarına, kendi memleketlerine gidecekler. Bu insanların kendi topraklarına dönmesi bizim de rahatlamamız anlamına gelir. Biz şimdiye kadar bu mazlum ve mağdur insanlara çok yardımcı olduk. Gerek maddi durumu iyi olan insanlar, gerekse kamu kurumları, bizlere yardımcı oldu. Biz de bu insanlara sıcak yemek dağıtıyoruz. Ama son 1 yılda belli aralıklarla yemek veriyoruz. Benim bütçem kaldırmıyor artık. 5 yıldır bu işin içindeyim, bundan sonra bu mazlum ve mağdur kardeşlerimize gerek belediyelerden, gerek zengin iş adamları ve valiliklerden yardım etmelerini bekliyoruz."
Sığınmacı Sığınmacılar Sığınma Hayırseverler Çakal 

15 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı