Hatay'ın nazar boncuğu Gölbaşı

Misafirlerin kayıktan inişi
İsaf Ülser Irak 

-Sırasıyla röportajlar
-Ev sahibinin misafirleriyle vedalaşması
-Ev sahibinin kayığının üzerinde, misafirlerinde araçlarının yanında el sallaması
-Misafirlerin taşların arasından araçlarına gelmesi
--Göl ve ortadaki adadan drone görüntüleri-
-Gölden kayık geçerken manzara görüntüleri
-Ada, kayık ve göl
-Adaya ev yapan bir ailenin misafirlerini kayıkla geri bırakması
-Göl ve ortadaki adadan detay
-Adadaki ev ve diğer misafirlerin kayığa bindirilişi
-Kayığın ilerleyişi

( HATAY -ÖZEL-DRONE)- Sual ailesine tanıdıkları sadece kayıkla ziyarete gidebiliyor- Gölün ortasında bulunan küçük adaya ev yapan aile, ihtiyaçlarını kayık yardımıyla karşılarken, misafirlerini de kayıkla götürüp getiriyor HATAY

- Hatay’da, eşsiz güzelliği ile kendine hayran bırakan Gölbaşı Gölü'nün ortasında bulunan küçük adaya ev yapan bir aile misafirlerine kapılarını kayık yardımıyla açıyor. Kendi ihtiyaçlarını da kayık yardımıyla yapan ailenin yaşantısı, Venedik’ten bir manzara andırıyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Gölbaşı Mahallesi’nde bulunan Gölbaşı Gölü’nün ortasında bulunan küçük adaya yıllar önce ev yapan Sual ailesi, yıllardır hayatlarını kayık yardımıyla sürdürüyor. 4 tarafları da sularla kaplı olan aile, misafirlerine de kayık yardımıyla kapılarını açıyor. Adeta Venedik’ten bir manzara görüntüsü yaşatan ailenin misafirleri de ziyaretlerden oldukça mutlu oluyor. Özellikle çocuklu ailelerin çocukları, kayıklara binmek için Sual ailesine ziyarete gitmek istiyor. 50 yıldır bu şekilde ulaşımın sağlandığını söyleyen Osman Bostancı (40), her şeyin kayık yardımıyla yapıldığını ifade etti.
Kayık olmazsa burada hayat olmaz diyen Bostancı, “50 senedir böyle. Kayıkla misafirliğe gidip, geliyoruz. Evlerine yol yok. Kırıkhan’da oturuyoruz ziyarete gittiğimizde kayıkla gelip, kayıkla gidiyoruz. Ulaşım kayıkla, çayımızı, unumuzu, her şeyimizi kayıkla götürüp, getiriyoruz. Her şey kayık, başka bir ulaşım yolu yok, kayık olmazsa hayat olmaz burada” dedi.
Akrabalarına her geldiklerinde kayık yardımıyla gidip geldiklerini söyleyen Gülseren İrem Bostancı (23), çocuklarının kayıktan dolayı sık sık anneannelerini ziyaret etmek istediklerini belirtti.
İrem Bostancı, “Anneannemizi ziyarete geldik. Ama yol olmadığı için her zaman ki gibi kayıkla geçtik ziyaret ettik ve geri döndük. Ada aslında çok sakin bir yer ve bence yaşanması gereken bir yer. Birkaç ayda bir geliyoruz, bayramlarda ziyaret ediyoruz. Çocuklar ise çok seviyorlar kayıkla gitmeyi, o yüzden sık sık gelmek istiyorlar” dedi.
Tüm misafirlerini kayık yardımıyla karşıdan aldığını ve yine kayık yardımıyla tekrar karaya bıraktığını söyleyen Hüseyin Sual (46), bütün işlerini kayık yardımıyla hallettiklerini ifade etti.
Hayatlarının kayık üzerine bağlı olduğunu söyleyen Sual, “Burada tekne, kayık olmazsa hayat yürümez. Hayatımız tekne, kayık üzerine bağlı. Ben, annem ve ablam ada içerisinde bulunan evde yaşıyoruz. Bütün işlerimizi kayık yoluyla hallediyoruz, gidiş-gelişlerimiz hep kayıkla” diye konuştu.
Gölbaşı Gölü’nün manzarası görenleri büyülüyor EXPO 2021’e ev sahipliği yapacak olan Hatay’ın, son yıllarda adından sıkça söz ettiren yerlerinden olan Gölbaşı Gölü, eşsiz manzarası ile görenleri büyülüyor. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan göl, kayık geçişlerinde de benzersiz manzaralara sahne oluyor. Doğa severler ve fotoğraf sanatçılarının da Hatay’daki ilk ziyaret duraklarından birisi Gölbaşı Gölü oluyor.
19 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı