Hastane ve alışveriş merkezlerinin mescitlerinde yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kameralarına yansıdı

Zanlının emniyetten çıkarılması
Alışveriş Hastane Hırsız Cüzdan Alışveriş Merkezi 

-Ekip aracına bindirilmesi
-Güvenlik kamera görüntüleri
-Şüphelinin hastane içinde doktor odası kapısı önünde beklemesi
-Odadan çantayı götürmesi
-Hastane mescit içinde oturması
-Düşünmesi
-Askıdaki ceketi alması
-Tekrar mescide ceketle geri gelmesi
-Ceketi asıp, oturacak gibi yapıp başka ceketi alıp mescitten çıkması
-detay

( ANTALYA )- Hastane ve AVM’lerin mescit hırsızı yakalandı ANTALYA

- Antalya’da hastane ve alışveriş merkezlerinin mescitlerinde cemaatin askıdaki ceketlerinden hırsızlık olayı güvenlik kameralarına yansıdı. Şüphelinin askıdaki ceketleri kendi ceketleri gibi sürekli giyip çıkarıp değiştirmesi kameralara yansıdı. Edinilen bilgiye göre Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son 1 ay içinde kent merkezindeki Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve bir alışveriş merkezindeki mescitlerinden hırsızlık olaylarının gerçekleşmesi üzerine geniş çaplı inceleme başlattı. Mescitlerdeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin cemaat gibi mescide girip, namaz kılıyor gibi yapıp, askıda olan ceketlerin ya ceplerinden bir şeyler aldığını yada üzerindeki ceketle, asılı ceketi değiştirdiğini belirledi. Belirlenen eşkal üzerinden çalışmalarını sürdüren ekipler, bir işyerinden çaldığı 15 kilogram tütün ve tartı aletiyle Yeşildere şüpheliyi Mahallesinde yakalandı. 1 ay içinde 14’ü mescit diğerleri işyerleri olmak üzere 21 yerden hırsızlık yaptığı belirlenen 38 yaşındaki B.R.İ. gözaltına alındı. Şüphelinin AÜ Hastanesindeki mescitteki bir ceketin cebinde bulduğu kontak anahtarıyla çaldığı otomobille Yeşildere Mahallesi’ne kadar gittiği de belirlendi. 7 suçtan kaydı bulunan B.R.i’nin kalacak yeri olmadığı ve Zeytinköy bölgesinde harabe evlerde kaldığı öğrenildi. Şüphelinin kaldığı yerde yapılan aramada, çok sayıda çanta kimlik ve cüzdan bulundu. "Ceketlerin ceplerini karıştırdı ve götürdü" Kameralara yansıyan ilk görüntüde şüphelinin bir süre doktorun odasının kapsısında beklediği daha sonra içeri girip çantayı alarak uzaklaştığı görüldü.
Bir AVM'nin mescidindeki görüntülerde B.R.İ’nin cemaat gibi en arkaya ceketsiz şekilde oturduğu, daha sonra ayağa kalkıp diğer cemaatin askıdaki ceketinin birini aldığı ve dışarıda ceplerini karıştırıp ceketi yerine koyduğu görüldü.
Kendi ceketiymiş gibi astığı ceketi askıya bırakıp, mescidin ortasına gelip bir şey unutmuş gibi geriye dönerek, başka ceketi alıp mescitten ayrıldığı görüldü.

21 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı