Hasköy'de mahalli at yarışları - MUŞ

- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı - Tarım ve Orman Müdürü Mehet Aydın Röp. - Muş Vali Yardımcısı Alper Çifci’nin konuşması - At yarışının başlaması - Atların koşması - At koşularından genel detaylar - Ödüllerin takdimiHasköy'de mahalli at yarışlarıMUŞ (AA) - Muş 'un Hasköy ilçesinde mahalli at yarışları düzenlendi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Hasköy ilçesinde düze mahalli at yarışları düzenlendi.
İlçeye bağlı Dağdibi köyünde düzenlenen programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Alper Çiftci, kente gelen atlı sporcuların, Anadolu'nun kapılarını Türklere yurt kılan Malazgirt Zaferi'nin kahramanlarını hatırlattığını söyledi.

Çiftci, Allah’ın kelamını yükseltmek için Viyana kapılarına kadar at sırtında giden atalarının geleneğini ve kültürünü burada yaşatmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ise, geleneksel olarak her yıl at yarışlarının yapıldığını söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü ile Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle düzenlenen yarışların Valilik Koşusu, Garnizon Komutanlığı Koşusu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koşusu, Kaymakamlık Koşusu kategorilerinde yapıldığını aktardı.Amaçlarının ata sporlarını canlandırarak vatandaşlar arasındaki kaynaşmayı sağlamak olduğunu dile getiren Aydın, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.Konuşmaların ardından başlayan yarışlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
Programa, Muş Belediye Başkan Vekili Abdullah Avcı, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Yarış Kelam At Yarışları Gori 

14 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı