Harezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı - İSTANBUL

- Çalıştaydan detaylar - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci konuşması - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem konuşması - Akademisyen Şirin Karadeniz röportajıHarezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı - İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yelkenci: - "Öğrenci eğitimin öznesi olmalıdır nesnesi değil. Öznesi olursa her çağı yakalayabilirsiniz"İSTANBUL (AA) - Harezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı, Ataşehir'de başladı.
Ataşehir Zübeyde Hanım Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitü'ndeki çalıştay şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Çalıştaya katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, buluşların hepsinin toplumun içinde sosyalleşmiş kişiler tarafından ortaya çıktığını belirterek, ''Yapay zekada insan gibi düşünebilen cihazlara geçiliyor. Bizim de geç kalmadan 14 il bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız. Sorun çözmede kıvılcıma ihtiyacımız var. Burada, gittiği yerde modeli uygulayacak olan sizleri kutluyorum.'' ifadelerini kullandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise ''Harezmi eğitim modelinin ilk çıkışı zihinden makineye bilgisayar bilimi öğretimi ve disiplinler arası eğitimdir. Bu bizim için çıkış noktası oldu. Bu yol haritasında, bilgi işlemsel düşünme ve makinesiz bilgisayar öğrenimi, programlama öğretim araçlarıyla bilgisayar bilimi öğretimi, disiplinler arası yaklaşım ile bilgisayar bilimleri öğretimi, robotik ve oyunla bilgisayar bilimleri öğretimi, stent eğitimine farklı yaklaşım ile bilgisayar öğretimi ' maddelerini saydı. İnsanı merkeze almayı anlatan Yelkenci, ''Doğru hedefe ahlakı hedefe gitmek için insanı merkeze almalıyız. bu nedenle Harezmi modelinde Stent eğitimine eklediğimiz sosyal başlığıyla yürümeye başladık.''diye konuştu.
Yelkenci, şunları söyledi:''Burada, öğrencilerin problem oluşturma ve geliştirme noktasında, öğrencilerin merkezinde eğitimin merkezi alınması noktasında eğitim modelini şekillendirmeye devam ettik. Öğrenci eğitimin öznesi olmalıdır nesnesi değil. Öznesi olursa her çağı yakalayabilirsiniz.Bu çalışmayla aynı sınıfta 3,4, 5 öğretmen bulunarak kaos oluşmasını önleyerek öğretmeyi sağlayacağız. akademik olarak anlayamayan öğrencilerin pratiğini bulunca anlamaya başlayacak. Öğrenciyle ve öğretmenle beraber müfredat nasıl yazılır bunu göstermiş olacağız. algoritmik düşünmenin temelinin İslam düşünürü Harezmi'nin isminden almıştır.''Yurt dışına giderek Harezmi eğitim modelini Türkiye'ye taşıyan akademisyen Şirin Karadeniz' de ''iki yıl önce başlatılan AR - GE süreci sonucu bu projeyi ortaya çıkardık. 14 ile yayılıyor. Bizim topraklarımızdan çıkan eğitim modeli oldu. bunun temelinde bilimsel çalışma var. sorun tanımlanır, teknojiyide katarak öğrenciyide ekleyerek sorunu çözümüdür '' diye konuştu.
Harezmi Eğitim modeli'nin uygulandığı okuldan gelen 4. sınıf öğrenciside Harezmi Eğitim modeliyle yaptığı robot çantayı tanıttı.Çeşitli konuların işlendiği çalıştay 5 gün devam edecek . 14 ilin Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu Öğretmen Yol Haritası Öğrenciler Düşünür 

12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı