Hareket halindeki otobüste yolcu şoför kavgası - ANTALYA

- Otobüs şoförününden detaylar - Halk otobüsü şoförü Aydın Usta ile röportajHareket halindeki otobüste yolcu şoför kavgası - Halk otobüsü şoförü Aydın Usta: - "O sırada araç yoldaki çiçeklik refüjüne vurmasa, yolcu bana yardımcı olmasa, düğmelere basmasa araç durmayacak. Ya yan yatacaktı ya da karşı yola geçecekti"ANTALYA (AA) - Antalya 'da, yolcu ile kavga eden halk otobüsü şoförü Aydın Usta, "O sırada araç yoldaki çiçeklik refüjüne vurmasa, yolcu bana yardımcı olmasa, düğmelere basmasa araç durmayacak. Ya yan yatacaktı ya da karşı yola geçecekti." dedi.
Usta (53), Antalya Otobüsçüler Odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüse binen bir yolcunun kendisine üç kez farklı yerleri sorduğunu, ilk ikisini bilmediğini, üçüncüsünü bildiğini ancak durak harici indiremeyeceğini söylediğini belirtti.
Bu esnada bir kadın yolcunun da adres sorması üzerine "Hanginize cevap vereyim" dediğini anlatan Usta, "Konuşmaya devam edince, yukarıdaki 'Seyahat halinde şoför meşgul edilmez' yazısını gösterdim. 'Siz bilmiyor musunuz', 'Siz bu yolda çalışmıyor musunuz?' konuşmalarıyla arkaya doğru yürüdü. Hatta ağzından küfür de çıktı. Yine de seslenmedim. Ondan sonra sinirli bir şekilde 'Bilmiyorsanız bu işi yapmayın' diye konuşmaya devam etti. '21 senedir bu işi yapıyorum' dedikten sonra, bir dakika geçti geçmedi yumruklar geldi." diye konuştu.
Usta, otobüsün hareket halinde olduğuna dikkati çekerek, "Bana doğru gelip yumruk atacağını hissetseydim, frene basar ve onu durdururdum ama hissetmedim. Yumruğun nereden geldiğini anlamadım. Yumruk attı, yüzümü tırnakladı. Kaşımda 4 dikiş var. Dudağımın üstünde 3 dikiş var. Kafamda, belimde, ayağımda ağrı var. O sırada araç yoldaki çiçeklik refüjüne vurmasa, yolcu bana yardımcı olmasa, düğmelere basmasa araç durmayacak. Ya yan yatacaktı ya da karşı yola geçecekti." ifadelerini kullandı.Usta, olay sırasında otobüsün 20 ila 30 kilometre hızda olduğunu belirtti.
Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan da olayı tasvip etmediklerini dile getirerek, "Şoförümüzün de vatandaşın da hatası olabilir ama kimsenin kimseyi rencide edici konulara girmesi, darbetmesinin hiçbir şekilde savunulacak yeri yok." diye konuştu.
Arslan, savcılığa giderek şikayetçi olduklarını, gerekli hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek, olayı gerçekleştiren kişinin henüz yakalanmadığını bildirdi. Antalya 'da, 7 Temmuz'da özel halk otobüsüne binen yolcu ile şoför arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, bu sırada yolcuya karşılık vermek için şoförün yerinden kalkması üzerine araç kendi kendine yol almaya başlamıştı.Araç içinde kavga sürerken yolculardan biri otobüsü durdurmayı başarmıştı.Otobüsteki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, yolcu ile şoförün kavga anı, aracın kendi kendine ilerleyişi ve başka bir yolcunun otobüsü durdurma anı yer alıyor.
Seydim Akalan Halk Otobüsü Güvenlik Kamerası Çiçekli 

11 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı