Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı

Kurtça Aydın’ın röportajı
Barbunya Balık Fiyatları Kar Suyu Gariban Kar Yağışı 

-Hasan Kanca’nın röportajı
-Genel ve detay

( SAMSUN -ÖZEL)- Hamsi almanın tam zamanı SAMSUN

- Karadeniz’deki olumsuz hava şartları balıkları da etkilerken balıkçılar, “Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsi almanın tam zamanı” dedi.
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı sofraların vazgeçilmezi olan balıkları da etkiledi. Şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle balıkçılar denize açılamazken, bu durum balık fiyatlarını da etkiledi. Geçen haftaya oranla balık fiyatlarında düşüş gözlenirken balıkçılar, “Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsinin almanın tam zamanı” ifadelerini kullandı. "Fırtınadan dolayı balıkçılar açılamıyor" 25 yıldır balıkçılık yapan Kurtça Aydın, fırtınadan dolayı balıkçıların denize açılamadığını söyledi.

Geçen haftaya göre bu hafta balığın biraz daha fazla olduğunu ifade eden Aydın, “Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsi kar suyu yediği zaman daha lezzetli ve tatlı olur. Dün 15 liraydı, bugün 12 liraya kadar düştü. Şu anda vatandaşların yiyeceği balık gıda maddesi ve garibanın yiyeceği olan hamsidir. Şimdi daha da lezzetli. Tava da pişirilirse daha iyi olur. Geçen hafta hamsi 20 liraya kadar çıktı. Şu anda biraz daha düştü. Hava şartları çok sert, denizde çok dalga var. Biraz hafiflerse fiyatlar daha da düşer” şeklinde konuştu.
"En fazla hamsiye rağbet var" Geçen sezona oranla bu sezon denizlerde daha fazla balık olduğunu belirten Aydın, “Denizde bolluk var. Geçen sezon az balık vardı. Bu sezon daha iyi. Vatandaşlar da rağbet gösteriyor. En fazla hamsi, mezgit ve istavrite rağbet var” diye konuştu.
"Karadeniz'de balık bolluğu var" 25 yıldır balıkçılık yapan Hasan Kanca ise Karadeniz’de bu sezon balık bolluğunun olduğunu belirterek, “Başta hamsi olmak üzere bütün balıklarda bolluk yaşanıyor. Şimdi tam hamsi almanın zamanı. Deniz suyu soğudu hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Vatandaşların yemesini tavsiye ediyoruz. Geçen sezona oranla balık denizde 2 kat daha bol” açıklamasında bulundu. Tezgahlarda, istavrit 7 lira, barbunya 10 lira, mezgit 7 lira, hamsi 12 lira, çinekop 15 lira, palamut 10 lira, levrek 30 lira, çipura 30, somon 22 lira, lüfer 50 liradan satılıyor.
12 Ocak 2019 Cumartesi günü yayınlandı