Hamsi için 1 kilometre kuyruk oluştu

hamsi kuyruğundan detay
Hamsi Festivali Belediye Başkanı Festival 

-dağıtılan hamsiler
-Bodrum Yarımada Karadenizliler Derneği Başkanı Sefer Çelik röportajı
-stantlardan
-belediye başkanının açıklaması

( MUĞLA )- Hamsi yemek için saatlerce kuyrukta beklediler MUĞLA

- Bodrum’da, bu yıl 5’incisi düzenlenen hamsi festivalinde 2,5 ton hamsi dağıtıldı. Karadeniz rüzgarının estiği Bodrum’da hamsi yemek için vatandaşlar saatlerce kuyruk bekledi. Bodrum Yarımada Karadenizliler Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen hamsi festivaline vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bodrum iskele meydanında düzenlenen şenlikte 2,5 ton hamsi dağıtıldı. Karadenizli kadınlar tarafından kızartılan hamsiler halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Hamsi yemek için sıraya giren vatandaşlar 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Hamsi yemek isteyen vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekledi. Bodrum’da kemençe sesini duyan vatandaşlar meydana akın etti. Kemençe ve tulumun ritmine kendini kaptıran Karadenizliler saatlerce horon tepti. Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin de katkılarıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşların yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan yardımcısı Tayfun Yılmaz, Hüseyin Tutkun, Emel Çakaloğlu’da katıldı.
Başkan Aras ve yardımcılar vatandaşlara ekmek arası hamsi dağıttı.
Bodrum Belediye Başkanı Aras, Karadenizlilerin stantlarını teker teker gezerek, Karadenizli kadınların yaptığı hamsinin tadına baktı. Meydanda horon tepen Karadenizlilerle birlikte horon tepenleri izleyen Aras diğer Karadeniz ürünlerinin tadına bakmayı da ihmal etmedi. Bodrum Yarımada Karadenizliler Derneği Başkanı Sefer Çelik, etkinliğe yoğun bir katılımın olduğunu ifade ederek, “Bodrum’da yaşayan 20 bin Karadenizli hemşehrilerime güzel bir gün yaşatmak adına böyle bir etkinlik organize ettik. Görüyorsunuz, hamsi kuyruğu şimdiden bir kilometreyi aşmış durumda. Millet, halkımız, 20 bin vatandaşımız bugün burada, çok güzel bir gün yaşıyoruz. Festivalimize katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı ise Bodrum’da her kökenden insanın yaşadığını belirterek “Bodrum birçok kültürü bir arada yaşayan bir kenttir. Bu kentte yaşayanleriın kültürlerini, örf ve adetlerini bir arada yaşayacağız. Hoşgörünün ve huzurun olduğu böyle bir kent yok Türkiye’de. Bunun içinde Bodrum’u çok seviyoruz ve sahip çıkacağız. Karadeniz dayanışma derneğimizin çalışmalarını da ilgi ile takip ediyoruz. Yıllardır bıkmadan, usanmadan sizleri bir araya toplamak için uğraşıyorlar. As olan bütün insanları bir araya getirmektir. Mutluluğu, kardeşliği, paylaşmayı burada sergilemek çok önemli” dedi.

12 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı