Hakkari'de eğitim kazasında şehit olan askerler için tören düzenlendi

Şehit naaşının alana getirilmesi
Şehit El Bombası General Saygı Duruşu Terör Örgütü 

-öz geçmişlerini okunması
-Müftü tarafından yapılar dua
-Şehit naaşlarının ambulansa taşınması
-Ambulansların hareket etmesi

( HAKKARİ ) HAKKARİ

- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde el bombası atış eğitiminde kaza sonucu meydana gelen el bombası patlaması nedeniyle şehit olan 2 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Bayrak Tepe ÜB'nde bölücü terör örgütü mensuplarının sızma noktalarına karşı yaptırılan el bombası atış eğitiminde kaza sonucu meydana gelen el bombası patlaması nedeniyle şehit olan 2 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.
Şehit olan Adıyaman doğumlu Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan ve Zonguldak Çaycuma ilçesi doğumlu Sait Miyanyedi için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Hakkari Vali Vekili Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Duygu Demirayak Durmaz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Vekili Hamit Zibek, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, kurum amirleri, askerler ve polis memurları katıldı.
Şehit naaşının tören alanına getirilmesi saygı duruşunun ardından, şehitlerin öz geçmişlerinin okunması, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından dualar okundu. Şehitlerin naaşı arkadaşlarının omuzunda ambulansa taşındı. Van iline gönderilen şehit naaşlarının burada uçakla memleketlerine gönderilecek.
16 Ocak 2020 Perşembe günü yayınlandı