HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan:'İktidar olabilmek için toplumun bütün kesimlerini kucaklamamız gerekiyor’ diyenler bunu pratik hayatlarında göstermeleri gerek”

- HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın konuşması

( ANKARA ) HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan:"İktidar olabilmek için toplumun bütün kesimlerini kucaklamamız gerekiyor’ diyenler bunu pratik hayatlarında göstermeleri gerek” ANKARA
İstifa Belediye Başkanı Basın Toplantısı Toplantı İktidar 


- HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “CHP’li ve HDP’li belediyelerde bir sendika hastalığı var. Gelir gelmez ilk işleri bir başka sendikaya işçileri yönlendirmek oluyor” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında CHP ve HDP’ye sert tepkiler verdi. Arslan, AK Parti ve MHP’nin yönettiği büyükşehir ve ilçe belediyelerinde DİSK ile Türk-İş’in örgütlenmeleri olduğuna dikkat çekerek, 31 Mart seçimlerine gelene kadar CHP ve HDP’li belediyelerde HAK-İŞ’e bağlı hiçbir üyenin olmadığını söyledi.

31 Mart seçimlerinin Türk demokrasisi için önemli olduğunu söyleyen Arslan, seçilen belediye başkanlarının hangi partiden olurlarsa olsunlar mevcut şartları iyileştirmeleri gerektiğini vurguladı. Arslan, “Üyelerimize ve çalışanlarımıza yapılan baskının bir an evvel sonlandırılmasını istiyoruz. Bu hem CHP açısından hem orada seçimi kazanmış belediye başkanı açısından hem de Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli. Kendilerini iktidara aday görenler, ‘iktidar olabilmek için toplumun bütün kesimlerini kucaklamamız gerekiyor’ diyenler bunu pratik hayatlarında göstermeleri gerek. Bunu yapamazlarsa, yapmazlarsa bunun siyasi sonuçlarının olacağını da bilmeleri gerekir. 31 Mart seçimlerine gelene kadar ve öncesinde HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş sendikasının hiçbir CHP’li ve HDP’li belediyede yetkili olmadığını ifade etmek istiyorum. HDP’nin seçimi kazandığı belediyelerde daha önceden örgütlüydük. HDP’li belediyeler seçimi kazanınca ilk etapta işçileri sendikamızdan istifa ettirip, DİSK’e bağlı sendikalara işçileri üye yapmak olmuştur. CHP’li belediyelerde de çalışanlarımız vardı. 2014 seçimlerinde kazanılan yerlerde ilk iş, işçilerimiz istifa ettirilerek başka sendikalara üye yapması sağlandı. CHP’li ve HDP’li istisnaların dışında ne yazık ki seçimlerden sonra ilk işleri HAK-İŞ’e bağlı sendikalardan istifa ettirip Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikalara üye yaptıklarını görüyoruz. Peki, aynı şeyi AK Partili ve MHP’li belediyeler yapıyor mu? Böyle bir şey söz konusu değil. Hala DİSK’e ve Türk-İŞ’le örgütlü olan büyükşehir belediyeleri var AK Parti’nin. CHP’li ve HDP’li belediyelerde bir sendika hastalığı var. Gelir gelmez ilk işleri bir başka sendikaya işçileri yönlendirmek oluyor” şeklinde konuştu.
(EK-BC -
19 Nisan 2019 Cuma günü yayınlandı