Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar: “Türkiye Artık Kendi İçerisinde Bir Terör Örgütü Kabul Etmiyor”

açıklama

( ERZURUM ) ERZURUM
Terör Saldırısı Sınır Ötesi Terör Örgütü Öğrenciler İstihbarat Birimleri 


- Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar Tüm Yönleriyle Zeytin Dalı adlı programda sunucu Pelin Çift’ in sorularını yanıtladı. Türkiye’nin artık kendi sınırında bir terör örgütü kabul etmediğini ve tüm birimlerini sınır ötesinde çok rahat kullandığını söyledi.

Kim bize kefen biçmeye kalkışıyorsa mezarını kazsın Artık savunma yapan bir Türkiye değil saldırıda olan bir Türkiye olduğunu ifade eden Yarar, ’’ Biz DAEŞ’ i bölgemizden temizledik 67 şehit verdik. Herkes soruyor Türkiye’de neden 14 aydır terör saldırısı olmuyor çünkü Türkiye artık sınırında kabul etmiyor yani kendi içerisinde bir terör örgütü kabul etmiyor hem milli istihbarat teşkilatı hem içişleri istihbarat birimleri hem JÖH hem PÖH hem de komando birliklerini çok rahat bir şekilde sınır ötesinde kullanıyor. Ben yıllardan berri asker olduğum dönemde şunu söylerdim biz neden kendi topraklarımızda bu adamların pis ayaklarını çiğnetmeye müsaade ediyoruz derdim. Afrin’e neden giriyorsunuz sorusunun cevabı aslında bu Cumhurbaşkanımız cevabını veriyor biz artık savunmada değiliz beklemeyeceğiz bundan sonra biz saldıran tarafız bundan sonra kim bize kefen biçmeye kalkışıyorsa mezarını kazsın’’ diye konuştu.
PKK ve PYD’ ye Terör Örgütü diyemeyenler var Türk askerine kimin saldırdığını bile yazmaktan kaçınanların olduğunu ifade eden Yarar’’ PYD’ ye terör örgütü diyemeyenler PKK’ ya terör örgütü diyemeyenler hala saldırıları yazarken ‘’Türk askerlerine saldırdılar’’ kimin saldırdığı yok bunu bile yazmaktan kaçınıyorlar. Bunu bile yazmaktan kaçınan insanlara ben şimdi barış hikayesi mi söyleyeceğim’’ diye konuştu.
Bu ülkenin evlatlarını parayla satın alamazsınız Ücretli askerlik hakkında eleştirilere yanıt veren Yarar’’ Askerlik mesleğine bir para biçemezsiniz hep şu soruyu soruyorum bacağınıza kaç para biçersiniz bir kolunuza veya canınıza bir para biçsem verir misiniz bugün bölgede olan askerlerin nerdeyse bütün çoğunluğu gazi ya Şırnak’ta gazi oldu ya Fırat kalkanı harekatında ya Kuzey Irak’ta bazıları 2 kez gazi oldu bazıları 3 defa ama hiç biri ben görevi tamamlıyorum gideceğim demiyor bölge değiştirme hakları varken bile kullanmıyorlar. Bu ülkenin evlatlarını parayla satın alamazsınız’’ diye konuştu Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Üniversite öğrencileri katıldı.
(ST-AT)
3 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı