'Güvenli Okul' denetimi - ANTALYA

"Güvenli Okul" denetimi - ANTALYA - Okul dış görüntüsü - Okul önünde bekleyenlerden detay - Servis aracı detay - Vali Yardımcısı Nurettin Ateş'in servisçi ile konuşması - Nurettin Ateş'in konuşması - Kantin denetimlerinden detaylarANTALYA (AA) - Antalya 'da eğitim öğretimde ikinci yarıyılın başlamasıyla Valiliğin yürüttüğü Güvenli Okul Projesi kapsamında, okul servisleri ve kantinler denetlendi.Öğrencilerin yarıyıl başında sorun yaşamaması için Antalya Valiliğince kent merkezi ve ilçelerde oluşturulan özel ekipler, servis araçlarının kontrolüne ve kantinlerde satılan gıdaların kurallara uygun olup olmadığına ilişkin denetimler gerçekleştirdi. Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş'in yönettiği ekipler, ilk olarak Başöğretmen Atatürk Ortaokulunda okul servis araçları ve kantinde incelemelerde bulundu.Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında çocukların evden çıkıp okula gelmeleri ve okuldan sonra tekrar evlerine bırakılmasına kadarki süreçte korku, panik ve endişe olmaksızın güven içerisinde eğitim görmelerinin sağlanmasını amaçlandıklarını ifade etti.
Projeyi çok önemsediklerini belirten Ateş, "Servis araçlarıyla ilgili yönetmelik yenilendi. 2017 yılı sonunda yeni bir yönetmelik çıktı. Buna göre taşımacıların, rehber personelin uyması gereken kurallar var. Valilik koordinasyonunda oluşturduğumuz denetim ekibi, servis araçlarını sürekli denetliyor. Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılıyor. Jandarma ve emniyet birimleri de bu araçları trafik yönünden denetliyor." diye konuştu.
Emniyet birimlerinin, çocukların kötü alışkanlıklar ve tehlikelerden korunması için okullar bölgesinde tedbir aldığına işaret eden Ateş, internet kafe ve kahvehanelerin sürekli denetlendiğini söyledi.

Ateş, "Böylece çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için çaba göstermekteyiz. Bu konularda İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurumlarla iş birliği yapılıyor." dedi.
Güvenli Okul Projesi kapsamında, okul kantinlerini de önemsediklerini vurgulayan Ateş, buralarda satılan gıda maddeleriyle ilgili Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarının ortak çalışma yaptığını anımsattı. Ateş, bu kapsamda kantinlerde hangi ürünlerin satılacağının belirlendiğini, bunun dışına çıkanlara ciddi yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.
Antalya 'da belirlenen bazı okulların kent güvenlik sistemine bağlanacağını, okul çevrelerinde çocuklara zarar vermesi muhtemel suç odaklarına karşı ciddi önlemler alındığını belirten Ateş, ilk etapta 42 okulun birinci ve ikinci öncelikli okul olarak belirlendiğini ifade etti.

Alışkanlık Güvenlik Sistemi Öğretmen Kahvehane İnternet Kafe 

5 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı