Gürsu Belediyesi'nde Personel Mesaiye Böyle Başlıyor

Bursa'nın Gürsu Belediyesi'nde personel mesaiye yüz okutarak başlayıp yine yüz okutarak paydos ediyor. Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı gibi çok önemli kurumların kullandığı sistemi Gürsu Belediyesi olarak hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Orhan Özcü, maksatlarının iş verimliliğini arttırmak olduğunu söyledi.
Genelkurmay Başkanlığı Belediye Başkanı Genelkurmay Orhan Özcü Başbakanlık 


Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı gibi önemli kurumlarda kullanılan yüz tanıma sistemini Gürsu Belediyesi de hayata geçirdi. İlçeye hizmet için görev yapan yaklaşık 300 personel, her sabah ise yüz okutarak başlıyor. 8 saatlik çalışmanın ardından personel yine belediyeyi terk ederken yüzünü okutarak paydos ediyor.

İş verimliliğini artırmanın önemli olduğunu ifade eden Gürsü Belediye Başkanı Orhan Özcü, “İş yeri verimliliğinin en temel şartlarından biri de zamanı iyi kullanmaktır. Zamanı iyi kullanmak için biz yüz tanıma sistemini devreye aldık. Arkadaşlarımızın zaman kaybetmeden işyerine bir an önce gelmesi ve mesaisini doldurduktan sonra aynı hassasiyetle ayrılması gerekiyor. Burada erken giriş-çıkışlar, işe geç gelişler, erken mesaiden ayrılmalar olmuyor. Çalışma saatimiz sabah 08.00, akşam 17.00 ' dır. Mesai saatlerine arkadaşların daha iyi uyum sağlaması veya çalışma saatlerinin günlük belki de hatırlatılması için bu sisteme geçtik. Arkadaşlarımız geliyorlar, yüzlerini sisteme okutup içeri öyle giriyor” dedi.

Daha önce personelin iş girişlerinde kartlarını okuttuğunu anlatan Başkan Özcü, “Kartı kullananla içeri giriş yapan farklı kişiler olabiliyordu. Yani benim giriş kartımla başkası girebiliyordu. Bunu önlemek için böyle bir sisteme geçtik. Başbakanlık ve Genelkurmay gibi Türkiye'de çok önemli kurumların kullandığı bu sistemi biz Gürsu Belediyesi olarak hayata geçirmiş olduk” diye konuştu.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı